ACC Thrustmaster GT Masters Lig Sezonu Yarıladı

Gelbura.com sponsorluğunda gerçekleşen SimRacersTR yeni şampiyonası Thrustmaster GT Master sezonunu Kunosun son çıkarttığı Assetto Corsa Competizione simülasyonu üzerinde gerçekleştiriyor. 2020 Thrustmaster GT Master liginde Takımlar ve pilotlar üst sıralarda yer almak için antrenman seanslarının neredeyse hepsine katılarak şampiyonluk için ellerinden geleni yapıyorlar.

Test yarışları sonrasında sezona MONZA pisti ile start verildi. Sezona hızlı başlayan Levent İpek ve takımı Kemikli Yarışçılık ilk yarışta birincilik alarak büyük bir avantaj elde etmişlerdi. Fakat sonraki yarışlarda şanssızlık lar peşlerini bırakmadı ve bir türlü istedikleri sonuçları alamadılar. Fakat sezonun ikinci yarısında çok daha iyi olacaklarını ve ilk yarışta olduğu gibi ilk sıraları zorlayacaklarını söylediler ve rakiplerine gözdağı verdiler. Sezonun istikrarlı yarışçısı Ufuk Baba 3 yarış kazanarak hem kendisine hemde takımını Liderlik koltuğuna taşıdı. Ali çağlar hızını korumayı başarabilse takım arkadaşı Ufuğun hemen arkasında yer alabilecek hızda fakat gelemediği yarışlar puan olarak rakiplerine göre geride kalmasına sebep oldu. Takıma yeni katılan İsmail Kapo Güneysu ilk yarışta ufak bir şanssızlıkla podyumdan olurken Ufuk babanın puan alamadığı son yarışta yeni takımı için oldukça önemli puanlar aldı ve takıma yararlı olduğunu kanıtladı.

Son yarış Misanoda Team Anatolia ekibi duble yaparken takıma yeni katılan ve oldukça hızlı bir pilot olan Volkan Ayçiçeğin arabasındaki performans sorunu yüzünden yarışı bitirememesi kendisinin puan alamamasına sebep olurken Takım arkadaşlarının iyi performansıyla takım puanlarında kayıp yaşamadılar. Son yarışla beraber Pilotlar şampiyonasında Mertcan liderliği Ufuk Babadan alırken takımınıda RVR Teamin üzerine 1. Sıraya yükselttiler. Sıralamada ilk 4 içersinde 3 Team Anatolia pilotu mücadele ediyor ve hepside oldukça iddialı pilotlar.

NF Racing Ekibi sezona iyi bir başlangıç yapmışlardı fakat bir türlü şanssızlıklarından kurtulamadılar. Furkan Özcan antrenman ve sıralamalarda çok iyi dereceler yapsada yaşadığı temaslarla Özellikle son yarış Mertcanın arkasında birinciliği kovalarken takım arkadaşıyla yaşadığı temas sonrası yarış dışı kalması, aynı zamanda takım puanı alamamalrına sebep oldu. Sezonun yarısı tamamlanmışken astrolojide ki değişimlerle merkürün kötü etkisinden kurtulması ile şanssızlık yaşayan pilotlarını performanslarının yükselmesi tahmin ediliyor.

One Pounch Team istikrarlı puanlar alarak takımlar katagorisinde 3. Sırada yer alırken Erşan 6 Kaan ise 11. Sırada yer alıyor. Sezonun ikinci yarısında araçlarını dahada geliştireceklerini söyleyen Erşan, Takımnı liderliğe taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Şampiyonanın en yaşlı pilotu Ersin Pınar kurduğu yeni takımla tek sorunun terlemek olduğunu, buna çözüm bulduğu an kendisini ve takımını liderliğe taşıyacağını belirtti. Sezonda takım arkadaşlarının rahatsızlıklarından dolayı yalnız kalan Taner Selvi Şampiyonada tek başına Mücadele ederek Bentley Boys takımını üst sıralara taşımak için elinden geleni yapıyor. Takım arkadaşı Alperin iyileşmesi için takım kesesinin ağazını sonuna kadar açtığını ve hiçbir masraftan kaçınmadıklarını belirtti.

Şampiyonadaki diğer takımlar bu sezonun araçlarını tanımak ve geliştirmek için fırsat olduğunu, sezonun geri kalan kısmında çokdaha hızlı olup rakipleri şaşırtacaklarını belirttiler. Sonraki yarış 19 Martta Hollandanın zorlu pisti Zandvoort ta gerçekleşecek. Şampiyonanaın en zorlu pisti olan Zandvoort Circuit pistine pilotların çok iyi hazırlanması özellikle geçiş alanlarının azlığı ve pistin dar oluşundan dolayı sıralamaların çok büyük önem teşkil etmesi pilotları farklı stratejilere yönelmelerine, sebep olacak gibi gözüküyor.

Bunları da sevebilirsiniz

ACC Thrustmaster GT Masters Lig Sezonu Yarıladı” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir