Silverstone Hikayesi ve Röportajlar

Silverstone logo

Circuit_Silverstone_2011.svgSilverstone yarışını da geride bırakırken bütün hafta 24 derece pist sıcaklığında alıştırma yapan pilotlar yarış günü pist sıcaklığının 6 dereceye düşmesi ile zor anlar yaşadılar.

Yarışa start verildiğinde ilk virajda erken içeri dalan Serkan Erşan ile temas edip savruldu. Yolun ortasında kalan Erşan diğer araçların ona çarpmasına engel olamadı. Boşluktan çok iyi yararlanan Engin yarış boyunca aradaki farkı açarak yarışta ipi göğüsleyen isim oldu.

 

Yarışta iyi bir tempo yakalayan Emre geçen yarış alamadığı dereceyi bu hafta alır mı derken, Burak’ın arkadan çarpması ile geçen hafta ki talihsizliğin aynısını yaşadı, bariyerlere çarpan Emre maalesef yarışa devam edemedi. Hakemler incelemelerin devam ettiğini söyledi.

ACTR ekibinde ilk virajdaki kazaya karışan Mehmet son sıralara düşmesine rağmen geçen haftaki gibi başarılı bir sürüş ile 5. oldu.

İlk virajda kazaya karışan Serkan ilerleyen turlarda başlangıç düzlüğünde bu sefer Burak ile temas yaşadı ve iki araçta spin attı. Buna rağmen iyi toplayan Serkan yarışı 3. olarak bitirdi. Maalesef aynı şey Burak için geçerli değildi. Burak yarışı 9. olarak tamamladı. Görünen o ki Burak ilk hafta ki başarısını tekrarlayamadı.

Serkan’dan daha çabuk toparlayan Erşan attığı düzgün turlar ile rakiplerini tek tek geçti ve 2. oldu.

-Yarış Sonu Röportajlar –

-Adjustik dramatik bir şekilde yarışa veda ettin. Yakıtınızın bitmesi büyük bir hayal kırılığı olmuştur, bunu nasıl atladınız ?
-Ona bende çok şaşırdım. Yarış öncesi yakıtım yeterli gözüküyordu, pite döndüğümde sanırım yakıt göstergesinde bir arıza oldu. İlk kez başıma geliyor yakıt yüzünden yarışı tamamlayamamak.
-Umarım Spa’da aynı sıkıntıyı yaşamazsınız ve takımınızın 3. sırada kalması için gereken puanları toplarsınız.
-İnşallah bu sefer işimi garantiye alıp, piste fazla benzinle çıkacam.

-Emre iki yarıştır talihsizlikler peşini bırakmıyor. Diğer yarışçılar mı bunun sorumlusu sende de suç var mı ? Belki son iki yarış puan alsan takımı 3.lüğe çıkartabilirdin? 
-Öncelikle böyle bir turnuvayı düzenleyen ve bu iş için zaman harcayan arkadaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Böyle bir topluluğu oluşturup organize bir iş çıkarmak kolay değil.
20 yıllık bir gamer olmama rağmen, sim dünyasına  çok geç girdim hatta bu turnuva ile başladım desem yeridir.Her ne olursa olsun ortada bir mücadele varsa her zaman iddialı olmaya çalışmışımdır. Bu serüvene de iddialı olabileceğimi düşünerek başladım. Ancak yapılan sürelerde en iyi sürenin ortalama 2-3 saniye gerisinde olduğumu görünce gerçekten iyi adamlarla yarıştığımı anladım. Bir önceki yarış tamamen benim hatamdı. 2. sırada giderken aracı çok zorladım. Genelde zaten şu ince ayarları bir türlü oturtamıyorum. Araç güvendiğim virajda anlamsızca kontrolünü kaybetti. Devamında konsantrasyon kaybı ve sonuç olarak yarışı tamamlayamadım. Son yarışta da 3. sırada bir tempo yakalamışken bariz bir darbe aldım ilginçtir araç resmen durdu ve çalışmadı.  Ne kadar yarış sonunda eleştirilerimiz kızgınlıklarımız olsa da bu işin bir oyun olduğunun farkındayız. Umarız genel anlamda yarış esnasında bir disiplin sağlanır. Çünkü iyi bir durumda giderken bir kazaya karıştığınızda siz yerinizden hatta yarışınızdan olurken çarpan kişiler -5 yada -10 puanı alıp yoluna devam edebiliyor.Biraz daha zaman ve tecrübeye ihtiyacımız var diye düşünüyorum.
-İleriye dönük takım olarak planlarınız var mı? Hala yükselmek için geç değil.
-Takım olarak iyi bir ortamımız var.Özellikle Erşan abi “Diabolus” takımın en iyisi , bilgi ve tecrübelerini her zaman bize aktaran bir kişi. Onu ve diğer takım arkadaşlarımı tanıdığıma çok memnunum. Kendisi benim başından beri gizli favori olarak gördüğüm biri. Takıma onun kadar destek veremediğimiz aşikar. Takım isminden de anlaşıldığı gibi hepimiz evli ve çocuklu olduğumuz için bu dezavantajı birlikte antrenman yapamadığımız için çok görüyoruz.
-Son olarak yarış gözlemcileri ve hakemler hakkında yorumların  neler ?
-Turnuvanın ilk yarışında acemiliğinde verdiği heyecanla yarış çizgisinin daha ne olduğunu bilmeden yarışıyordum. O yüzden aldığım ilk cezada arkamdaki arkadaşın geçiş yolunu kapattım diye bana ceza verildi.Arkadaş bana arkadan çarptı ve pistin dışına çıktım. Zaten orada pistin dışına çıkarak yarışta bir ceza almıştım birde -5 puan ve takım arkadaşıma verilen -10 puan bende “demek ki adamlar çok ciddi iş yapıyor” dedim. Ancak sonraki süreçlerde bu adalet sistemi aynı şekilde işlemedi.işlemedi. Monza’da , Mugello’da ve son olarak Silverstone’da bariz arkamdan gelip çarpışmalar yaşandı.Bize ilk yarışta resmen takım olarak sopa gösterildi.Yönetici arkadaşların aynı hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum.
 Ne kadar yarış sonunda eleştirilerimiz kızgınlıklarımız olsa da bu işin bir oyun olduğunun farkındayız. Umarız genel anlamda yarış esnasında bir disiplin sağlanır. Çünkü iyi bir durumda giderken bir kazaya karıştığınızda siz yerinizden hatta yarışınızdan olurken çarpan kişiler -5 yada -10 puanı alıp yoluna devam edebiliyor. Biraz daha zaman ve tecrübeye ihtiyacımız var diye düşünüyorum.

-Teşekkür ederiz bu samimi açıklamalar için. Emin ol ki herkesin acemiliği var. Bu sizin de destekleriniz ve eleştirilerinizle daha iyi bir seviye gelicek.


-Erşan ilk virajda Serkan ile bir kazaya karıştınız, görünüşe göre Serkan’ın hatası mevcut. Zaten sizin de gerekli itirazlarınız olmuş. Bu anı bir de sizden dinlemek isteriz?
-Sıralamada istediğim turu atamadım ama 2. cepten başlamak da hiç fena değildi, açıkçası polde yer alan pilotun deneyimli olmasından dolayı kaza olmasını beklemiyordum. Ben sağ tarafta burnum viraja girmiş, ayağımı gazdan çekmiş, dönüşümü yaparken bir anda Serkan’ın çarpması ile spin attım. Pistin tam ortasında kalınca, hareket edemeden bir kaç darbe daha aldım, araç hasar almasına rağmen yürür kısmında çok büyük bir sıkıntı hissetmeyince gaza asıldım.
 Piste sondan 3. sırada döndüm sanıyorum, arkama bakmadan olabildiğince düzgün turlar atarak 2. sırada yarışı bitirdim, bundan iyisi can sağlığı. Kaza mevzusu için söyleyeceklerimi öncesin de belirttim zaten, polemikten hazzetmiyorum. Bu sebeple top artık hakem heyetimizde.
-Ayrıca EVC takımını tek başınıza taşıyor gibisin sanki tam bir takım olamadınız. Eğer sonra ki etaplarda bunu sağlayabilirseniz iyi yerlere gelirsiniz bununla ilgili bir şeyler söylemek ister misiniz ?
-Takım olma konusunda çok bir sıkıntımız yok ancak hepimiz biraz da yaşımız gereği antrenmanlara çok fazla vakit ayıramıyoruz. Ben freelance çalıştığımdan dolayı biraz daha şanslıyım diye düşünüyorum. Takım genelinde asıl amacımız keyifli zaman geçirmek, aldığımız puanların çok da bir ehemmiyeti yok.
 Spa’da herkese şimdiden bol şans diliyorum.
-Teşekkürler değerli açıklamalarınız için. Kazasız bir yarış olsun. Size de başarılar.
-Rica ederim, görüşmek üzere.

– Taner öncelikle pist sıcaklığı herkesi zorladı hiç hesapta olmayan bir değişiklikti sizde bundan nasibinizi aldınız. Pistte bir türlü ritmi tutturamadınız. 4. olmanızın gerçekten de sorumlusu pist sıcaklığı olabilir mi ?
-İlk bir iki tur dışında çok etkilenmedim asfalt sıcaklığından, adapte oldum çabucak. Tabii lastik basınçlarım sıcağa göre ayarlıydı, bu da tur zamanımı etkiledi. Kalkışta sıra kazandıktan sonra ilk turdaki kaza ile beraber bir anda 2. sıraya tırmandım. Aslında tempom gayet iyiydi ve 1. ile aramdaki mesafeyi koruyordum. Tur bindireceğim bir aracın gereksiz yere çok fazla mücadelesiyle beraber kararsız kalınca aracın kontrolünü Maggots-Becketts virajlarında kaybettim. Sonrasında artık 8.liğe kadar geriledim. Oradaki mücadelelerle beraber 4. pozisyona kadar tırmandım. En azından takım için değerli puanlar aldık. Bu da teselli oldu.
-Şampiyonluk istiyorsanız birazda üst sıralarda yarışı bitirmeniz gerek ACTR’nin liderliği bırakmaya niyeti yok gibi. Takımda 3 kişi olmanın eksikliğini de hissediyor olabilir misiniz ?
-Bir kişi fazla olmalarına rağmen arayı açamıyorlar. Ciddi bir fark yok aramızda. Spa’da farkın azalması sürpriz olmaz. Dream Team için Spa’da duble yapmak çok şaşırtıcı olmayacaktır.
-Umalım ki bu dilekleriniz yarış sonunda gerçekleşsin ama pist üstünde her şey değişebiliyor. Her şeyi hesaba katmak gerek. Bu açıklamalar için teşekkürler. Spa’ da başarılar.

yarış yarış3 yarış2 yarış1
Engin‘e fotoğraflar için teşekkürler.

 

Bir sonraki etap olan Spa’yı yakından tanıyalım.

Makaleler hakkında iyi kötü yorumlarınızı belirtirseniz memnun oluruz. Kalıcı bir site yapmak için sizin geri dönüşlerinize ihtiyacımız var. Her türlü fikirlerinizi admin@assettocorsatr.tk adresine bildirirseniz çok seviniriz.

 

 


 

 

Bunları da sevebilirsiniz

Silverstone Hikayesi ve Röportajlar” için 2 yorum

  1. Elinize sağlık yazı çok güzel olmuş

    Cezalarla ilgili arkadaşlar şikayet uzerine bakip ceza veriyoruz lutfen itiraziniz olan temasları admin@assettocorsatr.tk adresine mail atiniz. Butun yarisi her araçtan ayri ayrı izleme sansimiz olmuyo ve gözden kacabiliyor. Mumkun olduğunca yarisi izliyoruz ama sizlerde bize yardimci olun lütfen. Cezalarda cok yakinda geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir