Special Events27 AĞUSTOS PAZAR SPA-FRANCORCHAMPS EXOS S1 YARIŞ

Moderatör: Moderatörler

Kullanıcı avatarı
car_lover
Süper Moderatör
Ad: Semih Emre
Has thanked: 154 time
Been thanked: 278 time

27 AĞUSTOS PAZAR SPA-FRANCORCHAMPS EXOS S1 YARIŞ

Mesaj gönderen car_lover »

F1 yaz tatili bu hafta sonu bitiyor. Sezonun ikinci yarısı Dünyanın en muhteşem pisti SPA ile başlıyor.

Buradaki birçok kişinin yarışı izledikten sonra dayanamayıp AC de SPA pistine girerek turlayacağını biliyorum :) Tek başına turlamaktansa bir yarış daha güzel olur değil mi ?

Pist: SPA
Araç: Lotus Exos T125 S1
Sıralama: 22:00 15dk
Yarış: 22:15 44 tur
Lastik,benzin:1X
Hasar: %100

Kayıt için isim yazınız.

Not: Tecrübesiz arkadaşlar lastik basınçlarını 12-13 civarına çekerek çalışmaya başlayabilirler. Defult basınçlar galiba bug dan dolayı çok yüksek.
Kullanıcı avatarı
adnaneren1977
Ad: Adnan Eren
Has thanked: 68 time
Been thanked: 82 time
İletişim:

Re: 27 AĞUSTOS PAZAR SPA-FRANCORCHAMPS EXOS S1 YARIŞ

Mesaj gönderen adnaneren1977 »

Cumartesi olsa katılım biraz daha fazla olur gibi başgan.
A.E
Kullanıcı avatarı
car_lover
Süper Moderatör

Semih Emre Ekinci
Kullanıcı avatarı
FurkanOzcan
Ad: Furkan Özcan
Has thanked: 228 time
Been thanked: 251 time
İletişim:

Mesaj gönderen FurkanOzcan »

İşim olmazsa kesinlikle katılacağım, bu araca ilginin bu kadar az olmasını anlamak cidden zor. Belki de bir time attack etkinliği çok daha cesaretlendirecektir pilotları.
Kullanıcı avatarı
FurkanOzcan
Ad: Furkan Özcan
Has thanked: 228 time
Been thanked: 251 time
İletişim:

Mesaj gönderen FurkanOzcan »

Attığım turlarda oldukça keyif aldığım bir araç Exos. Öncelikle sadece lastik basınçları, yükseklik ve kanat açılarıyla oynadım. Ardından lastiklerin sıcaklıklarına bakarak ufak camber ve toe ayarları yaptım. Ardından Soft lastikten Supersoft'a geçtim ve benzini 20 litrenin altına düşürdüm. Kanatları daha da agresifleştirdim. Böyle yapınca tur zamanı 1:51.2'ye kadar indi. Sonrasında damper ve packer rate'lerle ufak oynamalar yapıp aracın yüksekliğini süspansiyonları sertleştirmemin yardımıyla birkaç mm daha düşürünce 1:50.4 geldi. Ardından biraz daha zorlayıp sürüşümü iyileştirmeye çalıştım ve sonuç olarak 1:49.9 atabildim. Birkaç virajda 0.1-0.2 daha gelmesi mümkün ancak böylesine uzun bir pistte hepsini kusursuz bir şekilde toplamak imkansız olduğundan bunun peşine daha fazla düşmedim. Araç ayarıyla çok fazla oynama yapmadan, sadece sistemli ve bilinçli rötuşlarla bu derecelere inebilmek ve Spa gibi bir pistte turlamak harika.

Fakat ne yazık ki akşamki yarışa katılamayacağımı belirtmek istiyorum; çünkü uzun bir aradan sonra pistlere dönen ve yakından tanıdığım bir arkadaşım olan Mert haricinde kimse ciddi anlamda efor sarfedip pistte turlamadı ve bundan önceki Silverstone yarışı gibi 3. turun sonrasında pistte tek başıma kalmak istemiyorum. Umarım bu aracın kıymeti bilinir ve daha güzel etkinlikler düzenlenir. Porsche Cup'un bitişiyle beraber boşta olacağım, yöneticilerin bu araçla bir turnuva düzenlemelerini sabırsızlıkla bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
car_lover
Süper Moderatör

Katılım az olduğundan dolayı etkinlik iptal arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
adnaneren1977
Ad: Adnan Eren
Has thanked: 68 time
Been thanked: 82 time
İletişim:

Mesaj gönderen adnaneren1977 »

car_lover yazdı:Katılım az olduğundan dolayı etkinlik iptal arkadaşlar.

20 tane yöneticiden bir sen katılıyorsan bunda bi iş var demekki SEMİH başgan.
Bu sefer sana hiç bir suç bulmuyorum katılımın olmamasından :| pist güzel araba güzel .haftaya cumartesiyi dene derim oda olmadı bırak bu işleri :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
car_lover
Süper Moderatör

adnaneren1977 yazdı:
car_lover yazdı:Katılım az olduğundan dolayı etkinlik iptal arkadaşlar.

20 tane yöneticiden bir sen katılıyorsan bunda bi iş var demekki SEMİH başgan.
Bu sefer sana hiç bir suç bulmuyorum katılımın olmamasından :| pist güzel araba güzel .haftaya cumartesiyi dene derim oda olmadı bırak bu işleri :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Haftaya bayram ama ondan sonraki haftassonu cumartesi yaparım. Bu arabadan da vazgeçeceğim . Galiba F1 aracı olduğu için sürüşü zor zannediliyor yada zevkler uyuşmuyor.

2 hafta sonra cumartesii yada haftaiçi bir gün monza da multiclass bir etkinlik düşünüyorum. Umarım katılım çok olur da eğleniriz.
Kullanıcı avatarı
car_lover
Süper Moderatör

FurkanOzcan yazdı:Attığım turlarda oldukça keyif aldığım bir araç Exos. Öncelikle sadece lastik basınçları, yükseklik ve kanat açılarıyla oynadım. Ardından lastiklerin sıcaklıklarına bakarak ufak camber ve toe ayarları yaptım. Ardından Soft lastikten Supersoft'a geçtim ve benzini 20 litrenin altına düşürdüm. Kanatları daha da agresifleştirdim. Böyle yapınca tur zamanı 1:51.2'ye kadar indi. Sonrasında damper ve packer rate'lerle ufak oynamalar yapıp aracın yüksekliğini süspansiyonları sertleştirmemin yardımıyla birkaç mm daha düşürünce 1:50.4 geldi. Ardından biraz daha zorlayıp sürüşümü iyileştirmeye çalıştım ve sonuç olarak 1:49.9 atabildim. Birkaç virajda 0.1-0.2 daha gelmesi mümkün ancak böylesine uzun bir pistte hepsini kusursuz bir şekilde toplamak imkansız olduğundan bunun peşine daha fazla düşmedim. Araç ayarıyla çok fazla oynama yapmadan, sadece sistemli ve bilinçli rötuşlarla bu derecelere inebilmek ve Spa gibi bir pistte turlamak harika.

Fakat ne yazık ki akşamki yarışa katılamayacağımı belirtmek istiyorum; çünkü uzun bir aradan sonra pistlere dönen ve yakından tanıdığım bir arkadaşım olan Mert haricinde kimse ciddi anlamda efor sarfedip pistte turlamadı ve bundan önceki Silverstone yarışı gibi 3. turun sonrasında pistte tek başıma kalmak istemiyorum. Umarım bu aracın kıymeti bilinir ve daha güzel etkinlikler düzenlenir. Porsche Cup'un bitişiyle beraber boşta olacağım, yöneticilerin bu araçla bir turnuva düzenlemelerini sabırsızlıkla bekliyorum.

Bende bu araçla bir turnuva olmasından yanayım. Bakalım artık yönetimdeki arkadaşlar ne der? 300km/h hızı geçebilen bir araçla turnuva yapma zamanı geldi artık :D
Kullanıcı avatarı
mert_sch
Ad: Mert
Has thanked: 20 time
Been thanked: 8 time

Mesaj gönderen mert_sch »

Benim şahsi fikrim eğer open wheel bir lig düzenlenecekse tatuus gibi basit bir araç olmasın Lotus Exos,Ferrari F138,SF15-T gibi araçlar olabilir yakında SF70-H ve F2004'te geliyor yani araç açısından pek bir sıkıntı olmaz gibi ama yeni bir organizasyon yapılacaksa open wheel araçlardan olan bir lig olmasını isterim aynı project cars'ta olduğu gibi...

“Special Events” sayfasına dön