Geçtiğimiz haftadan beri düzenli olarak servera girip antrenman yapmaya devam ettim. 100' den fazla turu yarış öncesinde atmıştım. Cem Ünalan' ın geçtiğimiz sezon burada attığı 1.43' lük tur derecesini youtube dan defalarca kez izledim. Racedepartment ve nogrip racing sitelerinde tatuus aracıyla ilgili okumalar yaptım. Ve yarış günü liderden 3.5 saniye geride kaldım. Buradan şunu çıkarıyorum uzun yıllar offline olarak kendi kendime yarışmış olmamın verdiği kötü bir sürüş tekniği üzerime yapışmış olmalı. Bu sezon öğrenerek kendime kattığım bazı şeyler tabii ki var. Örneğin mazda ve lotus araçlarıyla viraja girerken frene biraz dokunarak öndeki yol tutuşu artırmak gibi. Telemetri verilerine baktığımda viraj girişlerinde fazla yavaşladığımı görebiliyorum. Ancak daha hızlı girmeye çalıştığımda o virajlarda savrulmalar yaşıyorum. Viraja yüksek hız taşımak için pisti sonuna kadar kullanmak gerek evet ancak bunu bilmek ve gerçekleştirebilmek arasında çok ciddi bir fark var ne yazık ki.
Antrenman ve sıralama turlarında gördüğüm kadarıyla Furkan direksiyona karşı çok nazik. Bense virajlara girerken direksiyonu çok sert kırıyordum. Bu önden kaymaya sebep olmakta. Furkan'ın direksiyon kontrolü o kadar uyumlu ki. Bunu yakalamak önemli. Bütün bir hafta boyunca boş depo ve soft lastiklerle bile Furkan' ın bu pistte ilk 7 turunda dolu depoyla yaptığı dereceye yaklaşamadım. Açıkcası 8 yarış boyunca daha iyi olmak için zorladım. Bir ara bunu başardığımı da düşünüyordum. Ancak son iki yarışta zorladıkça gerilediğimi gördüm. Bu yarışta da sıralama turlarında sonuncu olarak psikolojik olarak çöktüm diyebilirim.
Araç setupları ile ilgili bump rebound arb kanat ve vites ayarlarına hakimiyetimi artırdığımı düşünüyorum. Sürüş stilime göre aracı ayarlayabiliyorum. Ancak yukarıda belirttiğim gibi sürüş stilim pistin potansiyel hızlı turundan 3 ila 4 saniye gerisinde kalmama sebep oluyor ne yazık ki. Bu büyük bir fark. son yarışa girerken yaklaşımımı değiştirip farklı teknikler deneyeceğim.
Uzun bir girişten sonra yarışa gelirsek sıralamalarda sonuncu sırada kalmak hayal kırıklığıydı benim için. Ancak maksimum turumla da en fazla 1 2 sıra yukarıda olabilirdim. Yarışın ilk iki turu çok heyecanlıydı. 11. sıradan sakin bir şekilde 6. sıraya kadar yükseldim. Özgür Tarkan ve benim aramda güzel bir mücadele oluşmuştu. O ana kadar hep dikkat etmeme rağmen ikinci tur ikinci virajda Tarkan' ın aracına temasım gerçekleşti. Replayden izlediğim kadarıyla Tarkan fazla sorun yaşamamış. Ancak turun sonunda spin atarak gerilere düşmesinde benim temasımın onun momentumunu etkilemiş olması sebep olabilir. Yarışlarda temaslar tabii ki olur. Ancak ben kabul edemiyorum. Kendi yaptığım aptallığı düşündüm tüm yarış boyunca. Daha önce benzer hataları Silverstone' da yapmıştım. Bu yarışta bu temastan sonra kendi kendime çatışma içine girdim. Sürekli o anı düştüm. Tarkan' ın gerilere düşmesinde suçlu olduğumu düşünüyorum hala. Kendisinden çok özür dilerim burada. Hiç bir zaman böyle temaslar olmasını istemem. Replayde temasımız görülmüş. Orada gerçekten çok heyecanlı bir grup oluşmuşken hem izleyenler hem de yarışanlar için her şeyi mahvetmiş olmamı kabullenemiyorum.
Geçtiğimiz yarış 4 tur bu yarışta 1 tur geriden yarışı bitirdim. Momentum kaybetsem de yarışı bırakmayı düşünmedim. Sonuçta liderlerle ve orta grupla mücadele edemesem de tur bindirmelerde tecrübe kazanmış oldum

Eğer yöneticilerimiz uygun görürse sonraki newbie sezonuna da katılarak hem hızımı artırmayı hem de yarış içi çekişme tecrübemi artırmam gerektiğine inanıyorum.
Tecrübeli arkadaşlardan gelecek her türlü tavsiyeye açığım. Buraya kadar okuyan varsa teşekkür ederim.
Haftaya son yarışta görüşmek üzere.