Birçok aracı aslında sorunsuz sürebiliyorum ancak bazı araçlar sürülemeyecek kadar fena hala. Örnek vereyim dün forumun timetrial challange da bulunan BAC Mono.
Yaşadığım sıkıntıyı söyleyim, bu konuda ne yapmak lazım araç ya da direksiyona müdahale de?
Örneğin düz yolda viraja yaklaşırken bir sıkıntı yok frene basıyorum ve direksiyon tamamen düzse viraja sorunsuz giriyorsun ancak bazı virajlar ard arda geliyor ve ilk hafif virajın içerisinde biraz yavaşlatıp düzeltip ardından gelen sert viraja daha sıkı bir frenle girmek gerekiyor ancak daha ilk hafif viraj içerisinde çok hafif frene dokunmamla bile araç genelde sola kilitliyor. Bu kilitlemenin sebebini kesinlikle anlayamadım durum ne oversteer ne de understeer koşullarına uymuyor.
Birinci sorum bu: Sadece araba ayarı ile ilgili olmadığını düşündüğüm aracın nerede ise hiç kullanılamayacak kadar kötü olduğu muhtemelen direksiyon ile ilgili durumlarda neler yapmak lazım? Örneğin hafif bir frende bile araç kilitliyor ve kızaklıyor ise ne yapmak lazım? Bu direksiyon ayarlarından kaynaklı mıdır ( mesela fren hassasiyeti vs düşürmek mi lazım arttırmak mı?) yoksa bu aracın kendi tune ayarlarından mı kaynaklıdır?
İkinci sorum ise kullanabildiğim araçlarda da (örneğin oyun şu an ki eventı RWD P30 LMP1) direksiyon olarak bir sıkıntım yok ancak ilk 50 ye giren birinin ghost unu koyduğumda adamın daha düz yolda bile benim önüme geçtiğini görüyorum. tamam araç daha hızlı gitsin diye downforce vs alcaltmıştır diyeceğim ama virajda da gayet güzel yol tutuyorlar. Bu yarışta daha önce bahsettiğimdeki gibi aracın kilitlemesi gibi bir saçmalık olmuyor ancak gerçekte olabilecek oversteer durumları söz konusu olabiliyor bunun için de viraj çıkışı gaza kontrollü basıyorum ancak ghost olarak kullandığım araç hiç oversteerdan etkilenmeden virajda basıp rahat geçebiliyor
http://projectcarssetups.eu/ sitesinde tanımlanan ayarları da uyguluyorum ama hala çok etkili olamadım . Bu araç setup ları kullanılan direksiyona göre de faklılıklar gösteriyor olabilir mi? Kabaca açıklayabilir misiniz bu durumlarda nerelere müdahale etmek gerekir?