Çok keyif aldığım bir hafta sonuydu. Aynı gerçek testlerdeki gibi yakıt yükü ve muhafazakar ERS modlarıyla turlamaya başladım ilk olarak. Ardından araca alıştıkça yakıtı düşürüp motoru açtım. Barcelona, Spa'nın aksine bataryaya çok yük bindirmediğinden ERS ayarlarında çok fazla düşünmek zorunda kalmadım. Cumartesi günü çok sert ve agresif bir ayar seçtiğimi fark ettim, araç hızlı virajlarda güven vermiyordu ve yavaş virajlarda burnu içeri atmıyordu. Düşük recovery yüzdesi kullanırken engine brake'i de düşürmem bunu etkileyen ana faktördü. Pazar günü default ayarın üzerinde çok daha küçük ama temel düzenlemeler yaptım ve sürülebilirliği artırmaya çalıştım. Engine brake'i artırarak daha doğal bir motor freni etkisi yakalamaya gayret ettim. Bu basit yaklaşım işe yaradı ve daha ilk turlarımda en hızlı turu atabildim. Detaylarda boğulmak oldukça kolay bu araçta.
Cem'i de tebrik ediyorum, Cumartesi günü oldukça hızlıydı ve soft lastiği çalıştırabildi. İkimiz de sanırım en hızlı turlarımızda birkaç ondalık bıraktık. Ben ona bakarak soft'u denedim, o da bana bakarak bir süre medium'u test etti fakat ikimiz de diğerimizin kullandığı lastiği çalıştıramadık. Soft'un sıcaklık aralığı oldukça düşük olduğundan düşük basınçla çalışamıyordum, üçüncü sektörde istediğim his gelmiyordu. Bu yüzden medium'u aldım ve oldukça düşük basınçta ve ideal sıcaklık aralığında uzun süre götürebildim lastikleri. Bu iki farklı yaklaşımın bu kadar yakın sonuçlar doğurması da hem bu aracın karmaşıklığını hem de rekabetin seviyesini gözler önüne seriyor.
Organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederim. Türkiye'de böyle bir oluşumun olduğunu bilmek oldukça mutluluk verici. Yazın Spa'daki Grand Prix'ye, bu senenin başındaysa Nürburgring 3H'a katılmıştım özel etkinlik kapsamında. Bugün de Newbie Cup'un üçüncü sezonuyla beraber Sim Racers Türkiye'ye güzel bir başlangıç yapmayı ümit ediyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=xwn5gBSF7ak