Başlığı "Assetto Corsa vs Raceroom" olarak açmak istemedim zira değinmek istediğim konu sadece bu değil. Özellikle R3E'de deneyimli arkadaşların okumasını rica ediyorum.
1-2 sene önce R3E indirip birkaç tur atıp rafa kaldırmıştım, bunda biraz da her bir paketi haddinden fazla pahalı bulmamın etkisi olmuştu.. Geçen hafta tekrar indirdim ve Nurburgring Legends paketini satın aldım zira çokta pahalı gelmedi...
Henüz G27 ayarlarını tam oturtamasam da şunu söylemeyliyim ki "şaşırdım" ve aracın yol tutuşu, gaz kestiğimdeki tepkisi, vites düşürürkenki tepkisi, sesleri, çime çıktığım zaman buz pistinde değil daha gerçekçi kayması (saplanması), kerblerde daha düzgün tepkiler vermesi, viraj içindeki tutuş, oversteer-understeer oranları karşısında "vay canına" dedim kendi kendime... Bende mi bi anormallik (belki acemilik) var yoksa bu oyun gerçekten "muazzam"a yakın mı? Yoksa AC'ye göre daha mı arcade(!) -ki gerçek hayat tecrübelerimi göz önünde bulundurunca yol tutuşun arcade değil, daha gerçekçi olduğunu düşünüyorum.
Evet, bu oyunda aracı sürmek daha kolay sanırım ama zaten daha kolay olması gerektiğini düşünüyorum uzun zamandır. Yani AC'deki oversteer-understeer ve kayma tepkilerinin gerçeğe oranla aşırı olduğunu düşünüyorum.
Tourist Layout'ta 2 tur attım ve Z4 GT3 challange tablosunda 7. sıraya yerleştim, AC tecrübesinden dolayı bu normal mi yoksa oyun genel anlamda kolay mı, çözemedim...

Grafikler ve atmosfer konusunda AC'yi yine geride bırakıyor ama asıl ilginci daha stabil-optimize bir performansa-akıcılığa sahip... Örneğin AC'de Nordschelife belli noktalarda lag var, oyunu aldığımdan beri var, pistin 2-3 noktasında saliselik lagler var...
Arayüz ve tabloların da harika olduğunu düşünüyorum R3E'de.
Son olarak G27 için hem profiler hem de oyun içi en iyi ayar tavsiyelerinizi istiyorum. Sanırım ciddi ciddi R3E'ye geçebilirim...