Salı günleri önce yarışıp sonra da yayını izlemek en iple çektiğim aktivitelerden biri oldu. Yayın için hem Mehmet'e hem de Engin'e çok teşekkürler. Yarışan tüm arkadaşları da tebrik ederim. Şahsi kanaatimce en pis, en zor pist geride bırakılmış oldu. İnişli çıkışlı, uzun ve hızlı virajlı, bir lastiği hafif çıkarınca direk duvara yollayan bir pistti ama geçti.
Ekipman olarak Logitech Driving Force GT kullanıyorum. Yaklaşık 6.5 senedir bu direksiyonu kullanıyorum ve o zaman 150 liraya almıştım
Yarışa gelecek olursak, lastikler 20. turdan sonra bende sarardı. Ancak Ali'nin pite girmesi ve Emre'nin de tahminen bir noktada hata yapması sebebiyle rahattım. Çok zorlamayınca lastik aşınması kırmızıya ulaşmadan yarış bitti. Assetto'da pitte lastik değiştirmek çok ciddi zaman alıyor. Tahmin ediyorum 20-25 saniye kadar. Pite giriş çıkış turları ile bu kayıp 35 ve belki 40 saniyeyi buluyor. En basit tabirle pite girmek değmiyor. Tur başına 1 saniyeden feragat ederek ve pist üzerinde kalarak yarışı daha hızlı tamamlayabiliyorsunuz. Mazda'nın yakıt deposu da tam yarışı çıkarmaya yettiği için yakıt kısıtı da bulunmamakta. Ali o yüzden pite girmeseydi heralde daha önlerde tamamlardı diye düşünüyorum. Ancak kendisinin antrenman eksiği olmasına rağmen çok iyi turlar çıkardığını da eklemeliyim.
Lotus ile daha önce yarışmadım ancak farklı lastikler ve daha ufak yakıt deposu sebebiyle pit stop yapmak mecburi hale gelebilir. Sonraki pist yanılmıyorsam Brands Hatch'ten de uzun bir pist olduğu için iyi deneyimlemekte, uzun stintler atmakta fayda var.