Assetto Corsa Genelİracing ve GT de yakaladığım başarıyı AC de neden yakalayamıyorum?

Assetto Corsa genel konuşma alanı.

Moderatör: Moderatörler

Kullanıcı avatarı
EmreDFace
Ad: Emre
Has thanked: 18 time
Been thanked: 110 time

Re: İracing ve GT de yakaladığım başarıyı AC de neden yakalayamıyorum?

Mesaj gönderen EmreDFace »

twona yazdı:Üşenmeden tek tek cevaplayan herkese çok teşekkür ederim. Kafam iyice karıştı. Bir ara rfactor2 yi denemiş ama grafikleri çok kötü gelmiş ve hemen vazgeçmiştim. RRoom hiç oynamadım hatta ne olduğunu bile tam olarak bilmiyorum ve en kısa zamanda denemek istiyorum. Bakalım sonuç ne olacak...

Bencede dene ve kendin gör.Keyif işi bu , herkezin kendine göre iyi gördüğü oyunlar mevcut.Kendi kararını kendin ver.
Kullanıcı avatarı
Painkiller.
Ad: Arda
Has thanked: 64 time
Been thanked: 49 time

Mesaj gönderen Painkiller. »

Oyunların sürüşleri vb farklı gelebilir. Muhtemelen oyuna alışamadınız. Yoksa 1 günde kimsenin bahsettiğiniz kadar yavaşlamasına pek olanak vermiyorum. Antreman yapmaya devam edin bence.

Konu biraz amacından sapmış ve oyun değerlendirmesine dönmüş. Bir kaç fikir de ben belirteyim o halde.

Assetto corsa'nın lastikler kullanımı her zaman aynıydı(son 1 yıl için ) . Buna isterseniz dtm liginden 2 3 örnekle göstereyim.

23 Haziran 2016 Adnan Eren: http://server.simracerstr.net:50041/ses ... onId=2982# yarışın başlarında geçirdiği kazadan dolayı pit yapıp yarışın sonuna kadar aynı lastikle gitmeyi başarmış.

14 Temmuz 2016 dtm monza yarışı: 41 turluk yarış testimde pit yapmadan çok fazla performans kaybı yaşamadan yarış mesafesini bitirebildim. Yarışta pit yapmayı tercih ettim.

18 Ağustos 2016 Arda Aydın redbull ring: http://server.simracerstr.net:50041/ses ... onId=3356# Yarışa softla başlayıp 6 7. tur civarları medium hamura geçip yarışın kalan 35 turunu aynı lastikler fazla performans kaybı olmadan tamamladım.

1 Eylül 2016 Hungaroring Ufuk Baba: http://server.simracerstr.net:50041/ses ... ionid=855# 41 turluk mücadeleyi pit yapmadan 3.sırada tamamladı.

27 Ekim 2016 İmola Serkan Kaplan : http://server.simracerstr.net:50041/ses ... onId=4051# stabil turlarla yarışı kazanmayı başardı.

Yukarıda verdiğim örneklerde kısmen bunu doğrular nitelikte. Lastikler eskiden de aşınmıyordu. Performans üzerindeki etkisi için çok sağlıklı bir yorumda yapamam ama bir karşılaştırma yapacağım.

Sim olarak race room ve rfactor 2 yi örnek vermişiniz. Race room da wtcc ligi düzenledik. Lastikler çok çabuk yıpranıyordu ve asıl performans kaybını lastik durumu kırmızı olunca başlıyordu. Lastik durumu kırmızı olunca performans kaybı aynı şekilde assetto corsa da da var. Medium degilde soft lastikler 10 tur civarı atarsanız çok daha net olarak görülüyor. O halde race room ve assetto corsanın lastik aşınmasının etkisi benzerlik gösteriyor.

Race Room u ne konuda rf 2 ile aynı veya assetto corsa dan farklı statüye yazdınız merak ettim açıkcası. Oyunda bazı şeyler eksik. Race room da şikanda ön taraf kerb den geçince arka taraf kopuyor buda virajlarda kerb kullanımında biraz cesaret istiyor. Bunu başka bir oyunda yaşamadım belkide doğrusu budur bilmiyorum.

Fiyatlandırma konusuna girmiyorum bile. Her şey para buda açıkcası insanları oyuna çekmiyor. İracing gibi multiplayer alt yapında yok. Yahu en basit şeylerden biri lastik değiştiremiyorsun. Sim oyunlarında üst sıraya koymamak için bile kolay bir sebep.

Project cars a değinmeye gerek bile yok. Oyun daha 0.1 veya 0.2 build ile arkadaşımın hesabından oynamıştım. Daha pistlerin etrafında kaplama bile yoktu bembeyaz kaplamalar. Sürüş aşırı yavan dı bende dedim oyun daha yapım aşamasında vb. Oyun çıktı değişen bir şey yoktu oynadığımdan üstünü çizdim bende tamamen. Project cars 2 de çöp olucak.

Yıllarca rfactor oynadım. Rfactor 1 gayet güzel bir oyundu zamanına göre. Oyunu güzel yapan şeyler modlarıydı. Open wheel oynardım genellikle gp2 modu tam ismini hatırlayamadım. Yapan kişi yine ismini hatırlayamadım gp2 takımının simülator verileriyle yaptığını iddaa ediyordu. Mod gerçekten çok güzel başlarda lastikler soğuk olması size aracın kontrolunde oldukça zorluk çıkarıyordu vb. Ama size rezil bir sürüşe sahip olan bir sürü mod gösterebilirim. Rfactor 1 in en önemli artısı bazı güzel modlarla oldukça keyifli bir sürüş imkanı sağlamasıydı.

İracing e gelecek olursak. Diger oyunlar gibi sürüşe sahip . 3 ay denemiştim bir fazlasını göremedim sürüş açısından. Ama en önemli farkı rekabetçi diyebileceğimiz bir sistem olması. Bir puanınıza göre eşleştirme yapılması ve size daha denk sürücülerle güzel bir rekabetçi sistem oluşturmuşlar . Inanın kimse ne sürüşe bakıyor ne başka bişeye insanlar rekabeti seviyor. Pahalı birde oyun. Biraz daha uygun olsa hiç düşünmeden alırım oynarım.

Rf2 yi henüz edinmedim. Pek yorum yapamıyacağım duyduğum lastik fiziğinin iyi olması. Rfactor pek pazarlamaya uğraşmadığı için oyunu fazla bir atak yapamadı 2. oyununda . Umarım yeni firma oyunu daha güzelleştirir ve pazarlamayı iyi yaparak daha fazla kitleye ulaşır.

Son olarak f1 2002, f1 challenge 99-02 , gtr 2 , wtcc 07 , rfactor , iracing, ac ,race room daha aklıma gelmeyen simleri az çok oynadım. Aşağıda 2 video paylaşacağım.

İlki red bull takımının F1 de şampiyonluklar kazandığı yıllarda bir simulator çalışması. Rfactor un gelişltirilmiş versiyonu olan rfactor pro yu kullanıyor takım.

https://www.youtube.com/watch?v=5heqjNMFJpw

2. olarak max verstappen in 2015 yılında spa da yaptığı güzel geçişi iracing oyununda takımıyla antremanları sayesinde yarışta bu cesur atağı yaptığı.

https://www.youtube.com/watch?v=W2meNRZomfs

Teknik anlamda rfactor pro redbull a daha çok işine yarıyordur. Ama bu diğer oyunların kötü olduğu anlamına kesinlikle gelmez.

Üst de yazdığım oyunlar sürüşleri aşağı yukarı aynı sayılır. İracing kısmında belirttiğim gibi insanlar ne fiziğe bakıyor ne lastiğe. İnsanlar rekabeti seviyor. Bizler içinde geçerli kendi aramızda her hafta yarışıyoruz.

Eğer bir sim oyunu kesin olarak rakiplerinin aralarından sıyrılmak istiyorsa rekabetçi online sistemini yapmaları lazım.
Kullanıcı avatarı
ahmetis
Ad: Ahmet Demircan
Has thanked: 27 time
Been thanked: 172 time

Mesaj gönderen ahmetis »

Bu pazarın lideri iracing açıkça görülüyor zaten.Fizik falan filan derken iracing e başlayan biri zaten yeterince yarışmışsa ben nereye düştüm böyle demiştir.Bunu diyenlerden biri de bendim bir zamanlar :D Her saat başı girdiğin yarış zevkli geçer mi? Iracing'de geçer.Adamların yaptığı irating sistemiyle zaten bulunduğunuz odanın sizin seviyenizdeki adamlarla dolu olması yarışın başından sonuna heyecanlı geçmesini sağlıyor.Ben genelde skippy de yarıştım ve cidden iracing i ücretinden dolayı mecburen bırakmak zorunda kaldım.Hiç unutmam 7. başladığım bir Donington park yarışı vardı.Yarış başından sonuna kadar yan yana gidip durduk rakiplerle sürekli ve orada yarışı kazanmamın verdiği duygu bambaşkaydı.Rekabet seviyesi bambaşka.Evet diğer tüm simlerde kötü değil zaman ilerledikçe daha da güzel olacak ki şahsen rfactor2 fiziğini daha çok beğeniyorum ancak iracing de online sistem tek oldukça diğer simlerin o tadı vermesi çok ama çok zor.
Kullanıcı avatarı
Ozan Ulkugil
Ad: Ozan Ülkügil
Has thanked: 29 time
Been thanked: 64 time
İletişim:

Mesaj gönderen Ozan Ulkugil »

Konu iRacing'e gelmiş birkaç kelam edelim, en tecrübeli benim sanırım sitede :D 1100'den fazla yarışa katıldım oval ve yolda, ovalde 3027 yolda 5134 ratingim var, sanırım 4 veya 5 kez de 24 saat yarışı tamamladım. Bunları da tek ekran ve standart, modlaması olmayan G27 ile yaptım. OSW'dir, T500'dür vs yoktu :)

Online sistem herkesin söylediği gibi rakipsiz. İstediğiniz gün, saat yarışabilir ; lig gibi haftada veya ayda bir olan yarışları beklemek zorunda kalmazsınız. SOF yarışları oluyor, her serinin farklı olur ama genelde haftasonudur. Canlı yayın varsa bilin ki o en yüksek yarıştır :)

Hem diğer yarışçılarla hem de iRacing'in katı pist kurallarıyla rekabet ederken ister istemez temiz sürmeyi öğreniyorsunuz. Pist dışına çıkma, araç teması, spin, duvar veya bariyer teması bunlar hep sizin hanenize işleniyor yarışta. 17x olursanız diskalifiye oluyorsunuz. Bu sayede kasıtlı temaslar biraz olsun önlenmiş oluyor. Tabi herşeyi göze alıp yapmayan da yok değil. Bu tür olayları da 48 saat içinde replay alıp şikayet edebiliyorsunuz. Lazerli pistler, detaylı araçlar, online sistem. Dışarıdan çok güzel gözüküyor ama iRacing'in de sorunları yok değil.

En önemli sorun ücret. Araçlar 11.95$, pistler 11.95 - 14.95$ arası. 1 aylık üyelik yenileme 13$. Diğer oyunlara bakınca zaten pahalı olan iRacing, Türkiye'de doların uçmasıyla iyice pahalı oldu. Sadece Türkiye değil ABD dışı ülkelerde yaşayanlarda bu fiyat sisteminden şikayetçi, en azından Steam gibi ülkeye özgü para birimi ve fiyat istiyor üyeler. Ama onların kulakları tıkalı :) Üstüne her sene gelen % 50 indirimi % 25'e düşürünce 3 yıllık iRacing maceram Ocak ayında bitmiş olacak. 1 veya 3 ay yenileyebilirim, 12 ay için 82$ isteniyor ki bütün artı yönlerini götüren bir ücret benim için. Oyun dünyası da küresel bir pazar, istekler karşılanmazsa isterse en iyisi olsun üyeler, kullanıcılar veya oyuncular, ne derseniz artık, o gemiyi terk eder.

2.sorun araçların fizikleri ve güncellemeler. Her güncellemede araç dengeleri değişiyor, bir önceki sezonlarda kullandığınız araç ayarları işe yaramıyor. Durum böyle olunca 30 araçlık GT3 gridinde hangi araç dominant ve o hafta diğer araçlar çok gerideyse gridin % 90'ı o araç olup tek marka kupasına dönüyor. Aynı araç, benzer kanat açıları derken tren gibi gidiyorsunuz bazen. Çimene veya kerbe değdikten sonra spin atan araca kontra vermek imkansız, son 2 senedir olan bir saçmalık. Robot gibi gidin mesajı vermek istiyorlar sanırım :)

Diğer sorunları sıralarsak iyi olmayan optimizasyon ( DX11'e rağmen, eski grafik motorunun payı büyük ), uzun yükleme süreleri ( SSD ile Le Mans pistinde test sezonu 2 dk'da açılıyor ), bazı pistlerde gereksiz katı pist kuralları, lazerle tarandığından güncelliğini yitiren ; uzun sürede eklenen araçlar- pistler ( Bir aracı taramak ve oyuna aktarmak en az 3 ay, bir pisti taramak ve oyuna aktarmak en az 6 ay ) ve bu kadar yatırıma rağmen hâlâ görülebilen lag contact olayları yüzünden boşuna x almalar sıralanabilir.

Yarış pilotları veya takımlarının kullanımına gelince ; Verstappen gibi ergenler anca lig yarışlarıda yarışır, yoksa DQ olur. Nicki Thiim en çok yarışan kişi sanırım, kamikaze kelimesinin vücut bulmuş hali. WEC GTE ve Porsche Cup şampiyonu olmasına rağmen pistte yapamadıklarını oyunda yapıp milleti deli ediyor :)

Özetle ; paranızın yettiği, sürerken ve yarışırken zevk aldığınız oyunları oynayın. Herkesin iyi demesi veya kötü demesi sizin için bir kriter olmasın. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Birinin ak dediğine öteki kara der, en doğru kararı kendiniz test ederek verebilirsiniz. Yavaş olabilirsiniz ama zevk alıyorsanız takmaya gerek yok. Herkesin yeteneği, refleksleri bir olmadığı gibi kullandığı ekipmanda bir değil. Gerçek hayattaki tek marka kupaları buna en güzel örnektir.

Resim
Kullanıcı avatarı
antking
Ad: Efe Can
Has thanked: 259 time
Been thanked: 354 time

Mesaj gönderen antking »

Konu çok dallanmasın sadece Arda'nın raceroom için söylediği lastik olayına katılmıyorum. Sondan bir önceki güncellemeden sonra lastiklerin her parçalanışı zamanına direk etki ediyor. Aseetto Corsa'da bunu görmek mümkün değil.
Kullanıcı avatarı
Boundless
Forum Yöneticisi
Ad: Engin
Has thanked: 630 time
Been thanked: 685 time
İletişim:

Mesaj gönderen Boundless »

Tamam herşey güzel ama birde şöyle birşey var. Oyun sim istediği kadar kötü olsun zor olsun bu iş ne kadar çalıştığınızla ne kadar tur attığınızla doğru orantılı ilerler. Bozuk yanlış bile olsa çalışmayla o yanlışları doğruya çevirebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
twona
Ad: Tuna Demir
Has thanked: 9 time
Been thanked: 1 time

Mesaj gönderen twona »

Evet arkadaşlar, RaceRoom'u indirim oynadım ve muazzam keyif aldım. Eğer temiz bir sürüş yapılırsa ilke üç'e hatta birinciliğe bile oynuyorum ki bu sadece iki gün akşamları oynamamla oldu. Yani fizik ve oynanış olarak RaceRoom tam benim istediğim gibi. Oyunu oynarken tekrar heyecan duyup rekabetçi olmaya başladım. AC de malesef motive olamıyor ve moralim bozuluyordu. Sonuç olarak Malesef AC'ye alışamadım. Tüm bunların yanında PCars full olarak satın aldım ve ondan da baya keyif aldım. Sürüş çok zevkli, grafikler zaten bence şu an en iyisi. Artık yarışmaya RaceRoom ve Pcars ile devam ediyorum.

RaceRoom da hangi paketleri satın almamı öneririsiniz? Birlikte yarışabileceğimiz odalar yada etkinlikler nelerdir?

Not: Aynı sorular Pcars içinde geçerli...
Kullanıcı avatarı
antking
Ad: Efe Can
Has thanked: 259 time
Been thanked: 354 time

Mesaj gönderen antking »

twona yazdı:Evet arkadaşlar, RaceRoom'u indirim oynadım ve muazzam keyif aldım. Eğer temiz bir sürüş yapılırsa ilke üç'e hatta birinciliğe bile oynuyorum ki bu sadece iki gün akşamları oynamamla oldu. Yani fizik ve oynanış olarak RaceRoom tam benim istediğim gibi. Oyunu oynarken tekrar heyecan duyup rekabetçi olmaya başladım. AC de malesef motive olamıyor ve moralim bozuluyordu. Sonuç olarak Malesef AC'ye alışamadım. Tüm bunların yanında PCars full olarak satın aldım ve ondan da baya keyif aldım. Sürüş çok zevkli, grafikler zaten bence şu an en iyisi. Artık yarışmaya RaceRoom ve Pcars ile devam ediyorum.

RaceRoom da hangi paketleri satın almamı öneririsiniz? Birlikte yarışabileceğimiz odalar yada etkinlikler nelerdir?

Not: Aynı sorular Pcars içinde geçerli...

viewtopic.php?f=71&t=506&p=6257#p6257 bugün başlıyan bir şampiyonamız mevcut buraya katılabilirsiniz.

“Assetto Corsa Genel” sayfasına dön