Sim Racing DonanımlarıFanatec Sim Racing Ekipmanları

Sim Racing donanımları hakkında her şey.

Moderatör: Moderatörler

Kullanıcı avatarı
Boundless
Forum Yöneticisi
Ad: Engin
Has thanked: 631 time
Been thanked: 685 time
İletişim:

Re: Fanatec Sim Racing Ekipmanları

Mesaj gönderen Boundless »

diabolus79 yazdı:
EmreDFace yazdı:Abi hissi size nasıl anlatabilirim bilmiyorum.Adı üstünde hissetmen lazım :)Benimle aynı ekipmanı kullanan @diabolus79 bu konuda senin belirtmek istediğin farklı kullanım deneyimlerin varsa sende belirtebilirsin teammate :)

Demen gibi tarif etmesi zor, önceki direksiyonlarımdan G27/29 bu klasmanda olmadığı için direkt Thrustmaster TX/T300 ile karşılaştırma yaparsak çok az daha detaylı FFB verdiğini ve tork olarak daha kuvvetli olduğunu söyleyebilirim. Ben de hala alışma aşamasındayım alete, Thrustmaster TX/T300/500 serisinden itibaren bu fiyat skalasındaki aletler gayet iş gören, başarılı cihazlar bence, yani TX ile devam etsem de olurdu, buradan sonrası tur zamanlarını iyileştirmekten ziyade biraz daha "immersive" denilen, aldığınız keyfi arttırmaya yönelik cihazlar diye düşünüyorum.

Baktığınız zaman G27 ile daha iyi zamanlar yapıyordum resmen :) uzun zamandır kullandığım bir cihaz olmasından dolayı kolumun uzantısı haline gelmişti çünkü. TX ile daha fazla FFB bilgisi almama rağmen T3PA pedallardan hiç verim alamamıştım ve ilk Fanatec ürünüm CSP v3 olmuştu, buradan sonra işler iyice karıştı zaten, bir süre TX+CSP, daha sonra G29+CSP kullanınca iyice allak bullak oldu kas hafızası. En nihayetinde tamamen Fanatec'e geçtim, böyle gider diye düşünüyorum. Bu yeni sete biraz alışma süresi gerekecek ama aldığım keyif defalarca daha fazla diye özetleyebilirim.

Bende bazen T500 ün karşısına geçip inceliyorum uzaktan bakıyorum falan keyif veriyor hehe ne demek istediğini çok iyi anlıyorum :))
Tekrardan hayırlı olsun güle güle kullanın
Kullanıcı avatarı
antking
Ad: Efe Can
Has thanked: 259 time
Been thanked: 354 time

Mesaj gönderen antking »

@diabolus79 sen bu konuyu baya araştırmıştın o yüzden sana sormak istiyorum. CSL Elite Load Cell pedal hakkında görüşün araştırma yapmışlığın var mı ? V3 pedalı baya maliyetli çünkü
Kullanıcı avatarı
diabolus79
Süper Moderatör
Has thanked: 82 time
Been thanked: 102 time

Mesaj gönderen diabolus79 »

antking yazdı:@diabolus79 sen bu konuyu baya araştırmıştın o yüzden sana sormak istiyorum. CSL Elite Load Cell pedal hakkında görüşün araştırma yapmışlığın var mı ? V3 pedalı baya maliyetli çünkü

CSL pedallar hiç fena değil kullanıcı yorumlarına göre, bu işte en önemli pedal fren pedalı ki bu sette uyguladıkları sistem gayet başarılı ve kişiselleştirilebilir. Setin handikaplı tarafı ise diğer pedallar, kişiselleştirme babında hemen hiç bir seçenek sunmuyorlar. V3 pedal evet bir miktar daha maliyetli ancak fren pedalındaki loadcell ile beraber sertlik ayar vidası, ekstra maliyetle de olsa performance kit ve damper seçenekleri ile halihazırda sahip olduğundan da fazla kişiselleştirmeye olanak vermesi, debriyajda kullanılan ayırma hissiyatı veren mekanizması, gaz ve debriyaj için farklı yay seçenekleri, ekstra pedal uzantıları gibi özellikleri bence aradaki ekstra maliyeti ödenebilir kılıyor.

CSL pedalı ben de düşündüm başta ancak bir kere olsun tam olsun güdüsü ağır bastı ama CSL de gayet mutlu eder potansiyometre bazlı pedallardan sonra sanıyorum.
Kullanıcı avatarı
antking
Ad: Efe Can
Has thanked: 259 time
Been thanked: 354 time

Mesaj gönderen antking »

diabolus79 yazdı:
antking yazdı:@diabolus79 sen bu konuyu baya araştırmıştın o yüzden sana sormak istiyorum. CSL Elite Load Cell pedal hakkında görüşün araştırma yapmışlığın var mı ? V3 pedalı baya maliyetli çünkü

CSL pedallar hiç fena değil kullanıcı yorumlarına göre, bu işte en önemli pedal fren pedalı ki bu sette uyguladıkları sistem gayet başarılı ve kişiselleştirilebilir. Setin handikaplı tarafı ise diğer pedallar, kişiselleştirme babında hemen hiç bir seçenek sunmuyorlar. V3 pedal evet bir miktar daha maliyetli ancak fren pedalındaki loadcell ile beraber sertlik ayar vidası, ekstra maliyetle de olsa performance kit ve damper seçenekleri ile halihazırda sahip olduğundan da fazla kişiselleştirmeye olanak vermesi, debriyajda kullanılan ayırma hissiyatı veren mekanizması, gaz ve debriyaj için farklı yay seçenekleri, ekstra pedal uzantıları gibi özellikleri bence aradaki ekstra maliyeti ödenebilir kılıyor.

CSL pedalı ben de düşündüm başta ancak bir kere olsun tam olsun güdüsü ağır bastı ama CSL de gayet mutlu eder potansiyometre bazlı pedallardan sonra sanıyorum.

Teşekkür ederim. O zaman biraz dişimizi sıkıp bu işi tam olarak v3 pedal ile yapıp kurtulmak gerekli
Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
Ad: Mehmet
Has thanked: 217 time
Been thanked: 901 time
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

Mesaj gönderen Aranel Ciryatan »

Benim T500 bozuk çıktı :D yarın iade formu açıcam bakalım. Bu saatte Türkçe bilen temsilci yokmuş arayamadılar :D
The World is Mine!
Kullanıcı avatarı
EmreDFace
Ad: Emre
Has thanked: 18 time
Been thanked: 110 time

Mesaj gönderen EmreDFace »

Elekttonik işi şans işte.Senden önce bizim ekipten sinan almıştı.Gayette memnun t500 den.Amazonda sıkıntı yaşamazsın , kısa zamanda çözerler problemi.Bu arada t500 ü görmüş oldun.Eğer uyarsa bu seferde t300 ü dene derim :)
Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

hafta sonu türkçe destek yok sanırım. İletişimden mail attım ama daha aramadılar. Dün sabah çizik var diye yazdığımda 10 dakika içinde aramışlardı. İngilizce mi yazsam acaba bilemedim.
The World is Mine!
Kullanıcı avatarı
EmreDFace
Ad: Emre
Has thanked: 18 time
Been thanked: 110 time

Mesaj gönderen EmreDFace »

Aranel Ciryatan yazdı:hafta sonu türkçe destek yok sanırım. İletişimden mail attım ama daha aramadılar. Dün sabah çizik var diye yazdığımda 10 dakika içinde aramışlardı. İngilizce mi yazsam acaba bilemedim.

Sen neden mail atıpta cevap bekliyorsun ki.Livechat olması lazım.Gir hemen anlat mevzuyu anında iade işlemi gerçekleşir.Bende amazon abd den çok alışveriş yaptım.Bu tarz durumlarda ben o şekilde bir yol izliyordum.Bilmiyorum aynı şey almanyada varmı.
Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

abd için live chat kullanıyordum da de için bulmadım. telefon yada mail ediyor. Normalde mail atınca hafta içi 10 dakika içinde aramışlardı. Bugün attım mail hala aramadılar. Telefon ile müşteri hizmetleri dedim almanca IVR çıkıyor doğal olarak anlamadım bişi neyse dönerler elbet. Olmadı direkt değişim işlemi başlatıcam. Ben önce görüşeyim bakalım ne önerecekler diye merak ettim. Çizik var dediğimde 80 euro iade ettiler. Aslında oradan anlamam lazımdı üründe bir sıkıntı olduğunu :D
The World is Mine!
Kullanıcı avatarı
FurkanUZUN
Ad: Furkan UZUN

Mesaj gönderen FurkanUZUN »

Fanatec'in sitesinde sorun mu var yoksa sadece ben mi giremiyorum?

“Sim Racing Donanımları” sayfasına dön