Special EventsAC : 4 EYLÜL 2016 SPA-FRANCORCHAMPS SPECIAL EVENT (SONUÇLAR)

Moderatör: Moderatörler

Kullanıcı avatarı
FurkanOzcan
Ad: Furkan Özcan
Has thanked: 228 time
Been thanked: 251 time
İletişim:

Re: 4 EYLÜL 2016 SPA-FRANCORCHAMPS SPECIAL EVENT

Mesaj gönderen FurkanOzcan »

car_lover yazdı:Furkan hava sıcaklığını o tarihte gerçek pistteki hava sıcaklığına göre yaparız.Biz de yarışta dışarı çıkan tekeri 3 yapıyoruz. Sıralamada ise 2 de kalıyor.

Hava durumu linki

Buradan aldığım bilgilere göre yarış hafta sonunda sıralamada hava 29 derece ve açık, yarışta ise 26 derece ve açık/parçalı bulutlu gibiymiş. Biz de sıralamada 29 derece ve clear, yarışta da 26 derece ve mid clear yaparız. Zaten ACServerManager'da hava durumunu nasıl seçersek ona göre gerçekçi base road temp değeri veriyor. Asfalt sıcaklığı da ona göre ayarlanır. Şöyle bir sorun var, farklı hava durumları eklersek sıralama ve yarışta o hava durumlarını rastgele seçiyormuş oyun. Bu yüzden ortalama bir sıcaklık belirlendikten sonra koşulabilir yarış. 27 derece gerçekçi bir sıcaklık olabilir.

Ayrıca pistteki tutunma ne düzeyde olacak ve hangi hızla artacak onu da merak ediyorum. Yarışa 5 gün kaldığından biraz daha gerçekçi şartlarda antrenman yapmak fena olmaz.

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
FurkanOzcan
İletişim:

Re: 4 EYLÜL 2016 SPA-FRANCORCHAMPS SPECIAL EVENT

FurkanOzcan yazdı:
car_lover yazdı:Furkan hava sıcaklığını o tarihte gerçek pistteki hava sıcaklığına göre yaparız.Biz de yarışta dışarı çıkan tekeri 3 yapıyoruz. Sıralamada ise 2 de kalıyor.

Hava durumu linki

Buradan aldığım bilgilere göre yarış hafta sonunda sıralamada hava 29 derece ve açık, yarışta ise 26 derece ve açık/parçalı bulutlu gibiymiş. Biz de sıralamada 29 derece ve clear, yarışta da 26 derece ve mid clear yaparız. Zaten ACServerManager'da hava durumunu nasıl seçersek ona göre gerçekçi base road temp değeri veriyor. Asfalt sıcaklığı da ona göre ayarlanır. Şöyle bir sorun var, farklı hava durumları eklersek sıralama ve yarışta o hava durumlarını rastgele seçiyormuş oyun. Bu yüzden ortalama bir sıcaklık belirlendikten sonra koşulabilir yarış. 27 derece gerçekçi bir sıcaklık olabilir.

Ayrıca pistteki tutunma ne düzeyde olacak ve hangi hızla artacak onu da merak ediyorum. Yarışa 5 gün kaldığından biraz daha gerçekçi şartlarda antrenman yapmak fena olmaz.

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
Ad: Mehmet
Has thanked: 217 time
Been thanked: 903 time
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

Re: AC : 4 EYLÜL 2016 SPA-FRANCORCHAMPS SPECIAL EVENT

Mesaj gönderen Aranel Ciryatan »

Yarin aksam DTM yarisimiz var bizim. Sonrasinda sunucuyu pazar gunku yarisa gore ayarlicam antrenmanlarin yapilmasi icin.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The World is Mine!
Kullanıcı avatarı
car_lover
Süper Moderatör
Ad: Semih Emre
Has thanked: 154 time
Been thanked: 278 time

Mesaj gönderen car_lover »

Bence siralama ve yarisi ayni yapalim bir aksaklik olmasin. 27 derece lastikleri biraz zorlayacak gibi biraz daha dusursek mi ? Grip %100 olarak ayarlanicak.
Kullanıcı avatarı
FurkanOzcan
İletişim:

car_lover yazdı:Bence siralama ve yarisi ayni yapalim bir aksaklik olmasin. 27 derece lastikleri biraz zorlayacak gibi biraz daha dusursek mi ? Grip %100 olarak ayarlanicak.

2015 Belçika GP Wikipedia

Hocam ben buradan baktım sıcaklığa 23 derece diyor ki bence güzel bir sıcaklık. 18 derece hava / 26 derece asfalt sıcaklığında turladım ben Supersoft 3. sektörün başında aşırı ısınmaya başlıyor zaten. Soft da yaklaşık 10 turdan sonra aşırı ısınmaya başlıyor. Medium ve Hard iyi gidiyor gibi.

Verdiğim linkte hava durumuna cloudy, hava sıcaklığına 23, pist sıcaklığına ise 33 derece diyordu (sonradan 37 derece oluyordu). Yarış da sıralama da yerel saate göre 14:00'te başlamıştı.

Şöyle bir ayar deneyebiliriz:
Resim

Ayrıca lastikleri de 2015 sezonundaki gibi ayarlayabiliriz. Yine acServerManager'dan sadece Soft ve Medium hamurları seçebilir, ayrıca oradan bir tane fixed setup yükleyerek benzini de 133 litre (100 kg oluyor) olarak ayarlayabiliriz.
Resim

Araç ayarları serbest bırakılacağı için fixed setup'ı yüklerken sadece benzini 133 olarak bırakırız ve diğer kısımları sileriz. Server'da sürücüler diğer her şeyi değiştirebilirken benzin 100 kg olarak kalır. Fixed setup ve diğer server ayarları konusunda yardıma ihtiyaç duyulursa memnuniyetle yardım edebilirim. Çorbada bizim de bir tuzumuz olur :D
Kullanıcı avatarı
car_lover
Süper Moderatör
Ad: Semih Emre
Has thanked: 154 time
Been thanked: 278 time

Mesaj gönderen car_lover »

Furkan stratejilerin cesitlenmesi ve yarisa daha cok heyecan katmasi acisindan benzin yada lastikleri kisitlamasak daha iyi olur diye dusunuyorum. Ayrica su an Ac deki pitstop cok amatorce oldugundan ve onceden ayarlanamadigindan cok karisik oluyor o yuzden h lastik kullanip daha az pitstop yapmak mantikli.
23 derece de ideal olur bence hava sicakligi acisindan. Havayi da mid cloud yapabiliriz.
Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
Ad: Mehmet
Has thanked: 217 time
Been thanked: 903 time
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

Mesaj gönderen Aranel Ciryatan »

2 sunucumuz etkinlik antrenmanları için ayarlanmıştır

sunucu adı : SimRacersTR.NET - 2 F1 Special Event

Süreleri görmek için adres : http://server.simracerstr.net:50040/mainpage
The World is Mine!
Kullanıcı avatarı
FurkanOzcan
İletişim:

car_lover yazdı:Furkan stratejilerin cesitlenmesi ve yarisa daha cok heyecan katmasi acisindan benzin yada lastikleri kisitlamasak daha iyi olur diye dusunuyorum. Ayrica su an Ac deki pitstop cok amatorce oldugundan ve onceden ayarlanamadigindan cok karisik oluyor o yuzden h lastik kullanip daha az pitstop yapmak mantikli.
23 derece de ideal olur bence hava sicakligi acisindan. Havayi da mid cloud yapabiliriz.

Tamamdır. Bu pit-stop konusuna gelecek olursak, pit ayarlarını pite girmeden önce seçmeye yarayan PitConfig uygulaması var. Bu uygulamayla beraber kullandığım başka yararlı uygulamaları da paylaşayım buradan.

PitConfig
RaceEssentials
Helicorsa
Kullanıcı avatarı
FurkanOzcan
İletişim:

Merhaba, foruma üye olurken hata alan bir arkadaş da başvurmak istedi TR Endurance League'den. Kendisinin bilgilerini onun adına giriyorum.

Ad Soyad: Ogün Kaya
Steam adı: ForzaSpecnaz
Steam GUID: 76561198101965192
Mail adresi: forzaguc@gmail.com
Kullanıcı avatarı
Boundless
Forum Yöneticisi
Ad: Engin
Has thanked: 630 time
Been thanked: 685 time
İletişim:

Mesaj gönderen Boundless »

FurkanOzcan yazdı:
car_lover yazdı:Furkan stratejilerin cesitlenmesi ve yarisa daha cok heyecan katmasi acisindan benzin yada lastikleri kisitlamasak daha iyi olur diye dusunuyorum. Ayrica su an Ac deki pitstop cok amatorce oldugundan ve onceden ayarlanamadigindan cok karisik oluyor o yuzden h lastik kullanip daha az pitstop yapmak mantikli.

Tamamdır. Bu pit-stop konusuna gelecek olursak, pit ayarlarını pite girmeden önce seçmeye yarayan PitConfig uygulaması var. Bu uygulamayla beraber kullandığım başka yararlı uygulamaları da paylaşayım buradan.

PitConfig
RaceEssentials
Helicorsa

Teşekkür ederiz bak burdan lazım olanları indirebilrsin biz hepsini derledik. birde tur sürelerinin düzgün görüntülenmesi ve istatistik için ptracker uygulamasını mutlaka kurun.
viewforum.php?f=18

“Special Events” sayfasına dön