Hakan selam, geçen sezonlarda da senin yaşadığın gibi temaslardan muzdarip biri olarak merak ettim açtım replayi inceledim.
Muhtemelen yaşadığı lagdan dolayı çizgisini anlık kaybediyor yahya ama durum sanki fren noktasına gelmeden sana cep açmış gibi de oluyor. Fakat anlık senin de içeri dalmanla temas yaşıyorsunuz. Bu BMWlerde özellikle viraj ortasında ikili giderken dengeden tutmak baya zor sen de farketmişsindir bunu. Yahya çizgiye dönmekten çok çime kaptırmamak için seni de görerek sağ çizgiye oturmaya çalışıyor. dolayısıyla temas yaşamasaydınız bile orayı iki kişi o hızda ve araçlarınızdaki yalpalanmayla dönmeniz çok zordu. Frenaj noktasını ikili giderken bu tarz eğimli virajlarda kestirmek zor. Gaz-fren ikinizde kontrolsüz gitseniz birinizden biri çime uçacak gibi.
Şimdi kural kısmına gelelim. Her ne olursa olsun arkadaki pilot dikkat etmek zorunda bu durumlarda. Eski mesajlarıma bakarsan ben de çok çektim bu tarz kazalardan ama kural doğru uygulanmış gibi bu sefer. Lag konusunda da dikkatli olmak yine arkadakinin elinde. Örnek olarak iracingçiler bu zıpzıp lagdan ne demek istediğimi anlarlar

Anlık dalgalanmalara bir çare yok gibi.
Frenaj noktasına konusunda da hadi birbirimizi kırmayalım 8.2b yapsın serkan
Bana sorarsan, zaten yardırmışsın geliyorsun arkadan, keşke virajı bekleseydin atak için. En kötü çıkışında alırdın erken frenle.
https://www.youtube.com/watch?v=eBuph3SXc-4&feature=youtu.behakan aslan yazdı:vallelunga icin bana verilen ceza adil degildir ve yalnistir .
82 a : FRENAJ NOKTASINDA ! öndeki araca çarpmak . demissiniz
soruyorum :
1- hafif temasin oldugu yerde frenaj noktasi var mi ? var ise ben asetto yu birakirim .
2- yahya yaris cizgisinden sapinca pistin en suratli olan kisminda , hafiften tekrar cizgiye donmeye kalkmasi zaten en yuksek suratte olunan o bolgede o hafif temasi gerceklestirmistir , ( replayi iyi inceleyin ! )
3- ve en onemlisi yahya yi takibimde kac kere lag dan dolayi ( ki o temasda da lag in payi vardir ) o temas dan once de dokunmamak icin ugrastigimi ( pini kirmizi turuncu idi hep ). lag li bir oyunucuyu takip ettiseniz bilirsiniz, bir an yakin bir an uzak olabiliyor rakibiniz.
4- tekrar objektiv sekilde degerlendirmenizi bekliyorum ...