Yaklaşık 600 saatlik assetto corsa tecrübesinde hiç sorun çıkarmayan dizüstü bilgisayarım yaklaşık 2 haftadır oyun oynatmıyor. Normalde kullandığım tüm appler açıkken sadece kalabalık startta 60 fps altına düşüyordu onun dışında rahatça 70 80 fps alabiliyordum ve hiçbir takılma oluyordu. Fakat artık yarışırken bazen yarım saat sonra bazen 2 saat sonra anlık çok sorun yaratmayan fps düşüşleri alıyorum ve bunlar bana yakın zamanda yaşayacağım büyük donmaların habercisi oluyor. Donmaların şu ana kadar en kısası 5 saniye en uzunu 40 saniyeye yakın oldu. Ses ve ekrandaki görüntü donuyor fakat direksiyonun ffb'si ile o sırada kaza yapıp yapmadığımı veya çime çıktığımı hissedebiliyorum yani sadece görüntü ve ses donuyor.
Platin endurance Çin Gp'de yarışın ilk 1.5 saatinde hiç sorun yaşamadım ancak son 35dk kala donmalar başladı ve son 12 dkya kadar 5 kez görüntü dondu. Yayını izleyenler sonlara doğru aracımı düzlükte duvar dibinde beklerken görmüşlerdir

Sıkıntının internet bağlantısı, server ya da modlarla alakalı olmadığına eminim çünkü tek başıma offline practice modunda monzada mod olmayan araçla turlarken de donmalar yaşadım.
Yaşadığım uzun donmalardan birinden hemen sonra aldığım ekran görüntüleri:

Yukarıdaki ss'lerden sonra laptopu açıp temizledim ve termal macunları yeniledim. Artık işlemci sıcaklığı görüldüğü gibi 95 civarında değil 80-82 civarında maks oluyor, gpu da 75 civarlarında maksimum sıcaklık görüyor. Fakat sorunlar çözülmedi ve aşağıdaki işlemleri yaptım:
Oyunu silip geri kurdum,
Driver güncellemelerini kontrol ettim,
mdsched.exe üzerinden memory check yaptım (sorun çıkmadı) ayrıca disklerin üstünde hata denetimi yaptım o da sonuçsuz çıktı,
Ram'lerin sıkıştığında diskten çektiği sanal hafızayı kontrol ettim sınır koydum ve temp klasörünü temizledim,
Komut istemi üzerinden stc/scannow yazarak hatalı dosyaları kontrol ettim o da boş çıktı,
Güç planlarında priz takılıyken bir süre ellenmeyince disk kullanımını düşüren özelliğini kapadım.
Bunların hepsi internetten bulduğum çözümler yoksa ben o kadar şeyden anlamıyorum maalesef.
Bunlar da bugün surfers paradise testinde yaşadığım donmalardan kalanlar:

Bu arada iki defa youtube'da video izlerken de donma yaşadım. Bu, sistem yükte olmadığı zaman da donma yaşadığımı gösteriyor olabilir. Ayrıca ilk donmalar otobüs ile şehirler arası yolculuk yaptıktan sonra oldu fakat laptop sırt çantamdaydı ve çok sarsılmadı. Bu cümleyi yazarken de sistem dondu şansıma

Bu arada sistemin Asus n552 laptop; i7-6700hq işlemçi, nvidia gtx960 ekran kartı, 16gb ram var. Windows 256 gb'lık SSD'de kurulu, oyun 1 tb'lik HDD'de kurulu.
Her türlü yardıma açığım zira 2 haftadır yarışlarım antrenmanlarım ve daha birçok şey zehir oldu. Umarım sorunumu çözebilecek biri vardır. Grubun gücü adına,
Saygılarımla.