Tanıt Kendini!Tüm üyelere merhaba

Yeni Üyelerimizin kendilerini tanıttıkları tanışma alanı!

Moderatör: Moderatörler

Kullanıcı avatarı
degerli
Has thanked: 2 time

Tüm üyelere merhaba

Mesaj gönderen degerli »

Herkese merhaba,
Kısa süredir forumu inceliyorum. En son yıllar önce GT5 zamanında g25 direksiyon seti ile deneyimlerim olmuştu ama işler güçler derken ,oyun da desteğini çekince bir süre ara vermiş oldum.
Şimdi 18 Ekimde çıkacak olan GT Sport vesilesi ile tabir-i caiz ise virüs yine aktif hale geldi ve kendimi burada buldum.

İsmim Emre. Yaşım 35.Sizleri de zamanla tanıyacağım paylaşımlarınızdan.

Anladığım kadarı ile çoğunuz belki de hepiniz PC alt yapılı simulasyonlar kullanıyorsunuz.
PC e karşı bir antipatim olduğundan bugüne kadar hiç yanaşmadım. Belki burada fikrim değişir.
PS4 alt yapısı ile aranızda yer bulabilir miyim bilmiyorum ,bunu zamanla göreceğim.

Bu postumun altında tavsiyelerinizide paylaşırsanız sevinirim.
A Smooth Sea Never Made a Skilled Sailor !
Kullanıcı avatarı
Harun A.
Ad: Harun Aydin
Has thanked: 135 time
Been thanked: 28 time

Re: Tüm üyelere merhaba

Mesaj gönderen Harun A. »

Merhabalar, hoş geldiniz.
Kullanıcı avatarı
sensei
Ad: Ertekin Dal
Has thanked: 320 time
Been thanked: 234 time
Ertekin Dal’s avatar
Loading…

Mesaj gönderen sensei »

Hoşgeldiniz.
Simulasyonda PC tercih etmemizde en büyük etken; gerçeklik hissi için ekipman ve ilgili simulasyon yazılımını özellikle Online MP olarak uzun süreli kullanabilmenin yanında pistler , araçler ve app ler gibi vs.vs modlama özellikleri bulunması.
Konsol zeminde çıkan uygulamalar daha çok arcade fiziklere ve özelliklere sahip oluyor, ve sonrasında yeni gelen bir yazılım yeni platform talebinde bulunabiliyor.GT Sports için PS3-ten PS4 geçmek gerektiği gibi.
Umarım sizi de simulasyonda PC tercihi ile aramızda görebiliriz :)
Resim
Kullanıcı avatarı
degerli

Mesaj gönderen degerli »

Teşekkür ederim.

Açıkcası bu gibi teknolojik ve elektronik bileşenlere karşı zaafım var. Bu yüzden ufak çaplı pc toplama ve donanımları ile ilgili göz gezdirmeye başladım:)
Fakat iş hayatım dahil pc kullanmadım.( mirc,icq ve msn yılları hariç.Keza o dönemde donanım önem arz etmiyordu.) Bu yüzden pc sistemi oluştururken temel bi altyapı üzerine inşaa etmeliyim.
Parçaların sistem içerisinde birbiri ile uyumlu olması gerekirken aynı zamanda performans da vermeli.
Başlangıç için olmazsa olmazı nedir bu pc sim sistemlerinin? Hangi parçalar birincil öncelikli hangileri daha ekonomik seçilse de performans kaybına uğratmaz?

Gibi gibi bana bir yol gösterirseniz sevinirim.En azından araştırma yaparken doğru yolda olduğumu bileyim.
Kullanıcı avatarı
MUE
Süper Moderatör
Ad: Mehmet Uğur
Has thanked: 690 time
Been thanked: 292 time
İletişim:

Mesaj gönderen MUE »

Aramıza hoşgeldiniz.

PC Platformunu özet geçicek olursak, özgürlük, özelleştirilebilir vb. diye devam eder. Ertekin abininde dedigi gibi.

Bilgisayar parçalarına bakarken, öncelik işlemci, ekran kartı, anakart diye gider. Online oyunlarda genelde işlemciye(cpu) yük biniyor. Daha bilgili arkadaşlar, bütçenizi belirtiginiz dogrultusunda size sistem önerisinde bulunabilirler. Ucuza kaçmamanız gereken parçalar ise, psu ve anakarttır.

Kısa zamanda pistlerde görüşmek üzere, iyi forumlar.
Önceden tahmin edebildiğiniz ve edemediğiniz şeyler vardır. O tahmin edemediğiniz en tehlikeli şeylerdir.
Never Ever Stop Dreaming
/MEHMETUGURE

Kullanıcı avatarı
Boundless
Forum Yöneticisi
Ad: Engin
Has thanked: 631 time
Been thanked: 685 time
İletişim:

Mesaj gönderen Boundless »

Aramıza hoşgeldin buradaki arkadaşların çoğu neredeyse evli ve çocuklu yabancılık çekmezsin.
ps de gt oynamayan yoktur heralde keyif alarak yıllarca oynadık ( ilk çıkan versiyondan itibaren en son 6 yı denedim ) fakat gt her ne kadar keyifli ve güzel olsada asla bir pc siminin yerini tutmuyor.
Parça ve bileşenleri çok üst seviye tutmadan 2000 -2500 civarına kadar ( sırf kasa ekran hariç) pc toplayabilirsin ve işini görür. Grafik kartını bir tık yukarı alırsan şuan piyasadaki i3 ve üstü yada amd rayzen 1500 serisi işlemciler bütün oyunları rahatlıkla çalıştırır.
Tabi birde steam üyeliği ve oyun satınalman lazım :)
Kullanıcı avatarı
Faruk Akgül
Ad: Faruk Akgül
Has thanked: 47 time
Been thanked: 9 time

Mesaj gönderen Faruk Akgül »

Hoş geldin Emre.
Kullanıcı avatarı
degerli

Mesaj gönderen degerli »

Hoşbuldum,teşekkür ederim karşılamanız için.

PS tak-çalıştır-oyna temelide bir cihaz olduğu için basit.

PC için mümkün olduğunca hem uzun vadeli hem f/p dengesi yüksek bir sistem olmalı.Sizlerden ricam; nasıl bir sistem ile oynayıp nasıl netice aldığınızı paylaşmanız ve eksileriniz nelerdir bunlardan bahsetmeniz olacaktır.
Bu bilgiler doğrultusunda daha net kafamda birşeyler şekillenecektir.
Kendimce yaptığım araştırmalarda Ryzen 5 1500x-1600-1600x işlemcilerden biri, Asus Rog Strix B350 F ya da MSI B350 Tomahawk anakart,GTX 1050ti 4gb ekran kartı ve ilave olqarak 8 veya 16 gb ram ile güzel bir sistem kurulabilir gibi görünüyor.Ancak bu sistem f/p görünmedi gözüme.
Sizce bu parçaların düşük versiyonlarına yönelmek sim da bana kayıplara neden olur mu?

*Tanışırken sohbet havasında sorularımı iletiyorum.Zira yeni başlıklar altında sorularımı yönelterek,henüz karar aşamasına gelmemişken forumda başlık kirliliğine sebep vermek istemem.
Kullanıcı avatarı
Zin
Ad: Hakan
Has thanked: 267 time
Been thanked: 622 time
İletişim:

Mesaj gönderen Zin »

Hoşgeldiniz
Resim
Windows 10 / Intel Core i5 2500 @ 3.30GHz / MSI Z68MA-G43 / BenQ XL2410T / NVIDIA GeForce GTX 470 / Logitech Driving Force GT
Kullanıcı avatarı
degerli

Mesaj gönderen degerli »

Kısa bir süre sonra tekrar merhaba arkadaşlar.

Bu süre zarfında kendime bir sistem topladım.Tüm parçalarım hazır sayılır.Sadece anakartı yurtdışından bekliyorum ki o da 10 güne kalmaz elimde olur.

Aktif olarak yarışabileceğim,edinmem gereken oyunlar neler? Bu oyunları sadece steam üzerinden mi indirebilirim yoksa alternatif uygun fiyatlı seçenekler var mı? Headset gerekli sanırım..Tavsiyeniz nedir headset için? Ve başka gereksinimler hakkında yönlendirir veya bilgilendirirseniz sevinirim.

“Tanıt Kendini!” sayfasına dön