Special EventsPlatin Lig Test-2 Sebring International Raceway

Moderatör: Moderatörler

Kullanıcı avatarı
Frtsan
Eğitmen Pilot
Ad: Fırat
Has thanked: 231 time
Been thanked: 282 time

Re: Platin Lig Test-2 Sebring International Raceway

Mesaj gönderen Frtsan »

Şu an için herkese hitap eden lig aslında newbie ligi. ben iki kez katıldım büyük keyif aldım. yarış yayınları da dolu dolu geçiyor. yeni katılan arkadaşları incelemek takip etmek çok keyifli. yayın sırasında sunucuların yorumları olsun kenarda akan mesajlar olsun hepsini takip etmeye çalışıyorum.

burada newbie yarışlarına eksiksiz katılıp sonra hiç görünmeyen pilotlar var. Ben şahsen üzülüyorum böyle olunca. tüm newbie şampiyonlarının kıran kırana eski şampiyonlarla kapışmasını izlemek isterdim.

Yönetim TR' de çok büyük bir yükün altında bu yadsınamaz. Alternatiflere baktığıımızda tr de tek marka tek oyun üzerinden gidildiğini görüyorum. İracing e alternatif en iyi alanı yaratmış durumdalar. Bizim yorumlarımızı ve tavsiyelerimizi de dikkate alıyorlar. 2017 nin ilk 3 çeyreğinde yoğun bir yarış programı oldu. çoğu yarışta katılım yüksekti. son çeyrek biraz daha sönük geçse de 2018 e hazırladığınız planlarınıza güveniyorum. En sönük çeyrek dediğim 2017/4. çeyrek de bile newbie ligi efsane ilerliyor. Sitede heyecan hiç durulmuyor.

Bu emekleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
FurkanOzcan
Ad: Furkan Özcan
Has thanked: 228 time
Been thanked: 251 time
İletişim:

Mesaj gönderen FurkanOzcan »

SimRacersTR ailesine geçtiğimiz sene Ağustos ayının başında düzenlenen bir özel etkinlikle katılma şansı buldum. Ferrari SF15-T ile Spa'da çok eğlenceli bir etkinlikti. Ardından kendi ligimde Codemasters'ın kanser edici oyununda devam ettim yarış hobime. Sonrasında ligimde yaşadığım oyun, insan ve yönetim kaynaklı sıkıntılar yüzünden (bazı yöneticiler ufak detaylarıyla biliyor) buraya gelme kararı aldım. Ve inanılmaz keyif aldım burada aktif olarak yarışmaya başladığım ilk günden beri. Eski ligimden çok değerli arkadaşlarım geldi benle beraber, bazıları hala aktif bir şekilde yarışıyor. Newbie'ye katıldım, ardından Porsche Cup'a katıldım, özel etkinliklere sürekli katıldım. Herhalde 25'in üzerinde yarışa katılmışımdır şu ana kadar. Bu devamlılığı göstermemi sağlayan iki unsur var. İlki yarıştığım isimler, ikincisi ve bana göre daha önemli olanı ise yönetimdeki insanlar. Fikirlerinizi dinliyor, çözüm bulmaya çalışıyor ve her zaman soğukkanlı davranmaya özen gösteriyorlar. Yaptıkları yayınlar, forumu aktif tutma çabaları ve sürekli düzenledikleri etkinlikler de buna katkı sağlıyor.

Bunlar şu ana kadar yaşadıklarım. Ben çok bilen birisi değilim bu işleri. Fakat görece yeni bir üye, 3 senelik çok da uzun bir geçmişi olmayan bir simülasyoncu ve üniversiteden yeni mezun olmuş bir genç olarak gözlemlerimi paylaşmama izin verin.

Platin Lig: İlk etkinlikte 20 pilot toplamda 401 tur attı. Oldukça verimli bir etkinlikti. İkinci etkinliğe ise sadece 7 pilot katıldı ve atılan tur sayısı 142. Hem katılan pilot bazında hem de atılan tur bazında yaşanan düşüş %60-70 civarında. Bu gerçekten düşünülmesi gereken bir oran ve ne yazık ki katılmayanların arasında bu organizasyonda söz sahibi olan isimler de var. Herkesin işleri var, katılacak vakit bulamıyor tabii ki orası ayrı ancak akşam girildiğinde default setup'la 3-5 tur atmak da çok fazla süre almaz bana kalırsa. Maksat araçlar arasındaki güç dengesi belirlensin. Sırf bu yüzden çoğu GT3 aracıyla tur attım mesela. Pistlere de el atılması lazım, bana göre Amerika pistlerinde bir sıkıntı yok fakat optimizasyon çok iyi düzeyde değil ve FPS düşüşleri yaşayabiliyorum. 144 dakikalık bir yarışın ortasında yaşadığım bir donmayla duvara girmeyi istemem. Ayrıca Cayman GT4 Clubsport turnuvası için pist önerilerinde bulundum, umarım onlar da testlere dahil edilir. Pilotlardan yarışılacak pistler ve tunuvayla ilgili diğer konular hakkında geri bildirimler alınması karşılıklı yarar sağlayacaktır. Örneğin Sebring'de geçtiğimiz gün yaptığım bir kazayla bariyerin içinden geçtim, bunun gibi bildirimler gelebilir diğer pistler için de :D Bu sabah Emre'nin de demek istediği şey buydu sanırım. Kimsenin emeğini yok saymak istemeyiz ama tek kişinin aldığı kararlar, kişiden bağımsız olarak, ideal olmayabiliyor.

Open-wheel: Assetto Corsa'da Lotus Exos T125, Ferrari F138, SF15-T, SH70-H, F2004 gibi oldukça fantastik open-wheel araçlar var. Düşük downforce'u, yüksek torku ve karmaşık ERS ayarlarının bir araya gelmesiyle oldukça nazlı bir sürüşü olan SF15-T haricinde hepsi de sürüşü oldukça rahat araçlar. Özellikle F2004'ü bir sürseniz oyundaki başka bir aracı denemek istemezsiniz. O yüzden elimi sürmemeye çalışıyorum kendisine bir süredir. Yönetim de sağ olsun bunu dinledi ve open-wheel ligi yapmaya karar verdi. Sıkıntı RaceRoom'da olmasıydı. Ben hala öğrenci sayılırım, RaceRoom'a 9 yarışlık bir şampiyona için o kadar para vermek istemedim. Masraflı bir simülasyon ve ilerde para kazanmaya başladığımda kesinlikle deneyeceğim. Bu arada söylemeden edemeyeceğim, hem Efe Can hem de Mehmet yardımcı olmaya çalıştılar bana yarışmam için. Onlara bir kez daha teşekkür ederim. Kabul edemeyeceğim bir teklifti; çünkü hem mahcup olacaktım hem de yoğun bir döneme girebileceğim için (staj raporu vs.) kaçıracağım bir yarış bile orada yarışan herkese karşı kötü olacaktı. Bu turnuva Assetto Corsa'da yapılsa bana göre çok daha fazla katılım sağlanırdı. Çünkü hemen hemen herkesin elinde bulunan bir simülasyon ve gözlemlediğim kadarıyla forumdaki en aktif konular da burada. Bu öngörülebilir bir durumdu fakat geçmişte kaldığı için üzerinde durmaya gerek yok. Bu konuda zaten Mehmet hemen bir anket hazırladı. Aslında bu yönetimin nasıl aktif bir şekilde duruma adapte olduğunu gösteriyor. Bu da beni memnum ediyor.

Son olarak Fırat'a katılıyorum. Şu an boş sayılabilecek bir döneme girdim ve Newbie için yedek listeye kaydımı yaptırdım hemen. Merakla oradaki yarışları da bekliyorum. Buna benzer GT4 ligleri de düzenlenebilir, bunlar hemen hemen herkesin sürebileceği arabalar.
Kullanıcı avatarı
sensei
Ad: Ertekin Dal
Has thanked: 320 time
Been thanked: 234 time
rookie’s avatar
Loading…

Mesaj gönderen sensei »

Openwheel AC ye gelsin, ben de yarışırım :) f2004 olur f2015 olur :)
Resim

“Special Events” sayfasına dön