Tanıt Kendini! ⇒ Yusuf Macit kimdir?
Moderatör: Moderatörler
- macityusuff
- Ad: Yusuf Macit
- Has thanked: 31 time
- Been thanked: 39 time
Yusuf Macit kimdir?
Yusuf Macit; 19.03.1994 yılında İstanbul Üsküdar'da dünyaya gelen ve otomobil sporlarına her zaman ilgi duymuş olan bir insanoğludur. Hayali, her ne kadar bir F1 pilotu olamasa bile en azından farklı bir alanda yarışçı olmaktı ise, bu sporun Türkiye'de yalnızca bir hobi olarak yapılabileceğini ufak yaşta öğrendiğinde o hayali yıkılmıştı. Yusuf, bu günlerde İstanbul Beykent Üniversitesinde son sınıf mütercim - tercümanlık bölümü okumakta. Aynı zamanda hobi olarak yaklaşık bir yıldır 3D modelleme ve animasyon ile uğraşmaktadır. Hafta sonları cebinde parası olduğu takdirde yarım saatlik boş vaktini Karting yaparak geçirmekte ve yıkılan hayalinin stresini bu şekilde atmaktadır. Simracerstr'yi Spa-Francorchamps'de F1 etkinliği düzenlendiği gün Efe Can beyin referansı ile keşfetmişti. Uzun zamandır bu tarz etkinlikler düzenleyen siteleri yalnızca dolaşmakla vakit kaybeden Yusuf, burnunun dibindeki Türk sitesini görebilmek için fazla kördü. Burada aynı mantaliteye sahip insanlarla birlikte olmak güzel bir his. Önümüzdeki yarışlarda bir an olsun ensemden düşmeyecek, yarışın sonuna kadar nefesini hissettirebilecek, veya kovalanmayı seven, o tatlı rekabetten hoşlanan dostlar edinmek istiyorum. Bu kısmı biraz izdivaç yapmaya gelmişim gibi oldu sanki ama beni anladığınızı düşünüyorum. Herkese iyi forumlar, tertemiz yarışlar. 
Lost But Won
- Emin Babaoglu
- Moderatör
- Ad: Rustoocas
- Has thanked: 195 time
- Been thanked: 295 time
- İletişim:
Re: Yusuf Macit kimdir?
Kendinizi başka birinin gözünden bakarak tanıtmanız çok hoş oldu
hoş geldiniz
- Boundless
- Forum Yöneticisi
- Ad: Engin
- Has thanked: 630 time
- Been thanked: 685 time
- İletişim:
SSK varmı 
Memnun olduğumuzu kendisine iletirsin burdaki abilerin kardeşlerin genelde hep aynı düşüncede aramıza hoşgeldin.
Memnun olduğumuzu kendisine iletirsin burdaki abilerin kardeşlerin genelde hep aynı düşüncede aramıza hoşgeldin.
- macityusuff
SSK var, olmaz mı? Geçen GSS Prim borcu bile çıkardılar. 
Teşekür ederim yanıtlarınız için, hoşbuldum.
Teşekür ederim yanıtlarınız için, hoşbuldum.
Lost But Won
Not: ayrıca kendisi MX-5 cup da(gri renk idi galiba) acayip bir lag'a yakalanıp gülme krizi geçirmeme sebep olan insan
A F F A L T E R B A C H
- macityusuff
op7ic yazdı:Not: ayrıca kendisi MX-5 cup da(gri renk idi galiba) acayip bir lag'a yakalanıp gülme krizi geçirmeme sebep olan insan
Doğrudur efendim, o sırada dürüst olmak gerekirse kendimden çok başkalarının yarışına mani olup emeklerinin dibine incir ağacı dikmekten bayağı korkmuştum. Umarım kimseye çarpıp yarıştan etmemişimdir. Bir 10-20 saniye sürdü ama...
Lost But Won
- Taner
- Süper Moderatör
- Has thanked: 247 time
- Been thanked: 416 time
Yusuf, 3B programı olarak hangisine hakimsin? Çalışıyor musun yada staj durumun nedir? Kaçıncı sınıfsın?
- macityusuff
Taner yazdı:Yusuf, 3B programı olarak hangisine hakimsin? Çalışıyor musun yada staj durumun nedir? Kaçıncı sınıfsın?
Taner bey, 4. Sınıf mütercim tercümanlık öğrencisiyim, lisansımı bu yıl tamamlamayı hedefliyorum yani aksilik olmazsa :) . Okulun 2. Donemi, bölümüm ile alakalı bir iş yerinde 15 iş günü staj yapmam gerek.
Diğer sorunuzu cevaplayayım, 3B modelleme işine ilk başladığım vakitlerde ara yüzünü gayet temiz bulduğum ve giriş için kolay olabileceğini düşündüğüm aynı zamanda ücretsiz olan Blender programı ile başladım, daha çok oyun tasarımı ve "photorealistic" iç mimariye odaklandım. Hatta bir de oyun projemiz vardı fakat ekipten programcı arkadaşımız ayrılınca her şey havada kalmıştı. Şimdi Blender aslında ücretsiz ve çok kaliteli olduğu halde pek yaygın olmadığı ve iş imkanları kısıtlı olduğu için, yine aynı işlevi gören, ancak iş yelpazesi daha geniş olan bir programa geçiş yapmayı planlıyorum. Zaten giriş için gereken tecrübeyi Blender ile bayağı bir kazandım :) . Şimdilik modelleme ile alakalı bir işte çalışmıyorum, fakat severek ve eğlenerek yaptığım bir iş ve birincil mesleğimin beni aç bıraktığını düşündüğüm vakit, ikincil olarak profesyonel şekilde her zaman çalışmayı isteyeceğim bir meslek. Okuduğunuz için teşekkür ederim...
Lost But Won
- Taner
- Süper Moderatör
- Has thanked: 247 time
- Been thanked: 416 time
Blender'ı biliyorum. Açık kaynak kodlu olması ve sürekli güncelleştirilmesi güzel ve ben de işyerinde bunun kullanılması için çalışıyorum ama bizim çocuklar Solid Works'e hakim olduğu için şimdilik devam ediyoruz. Eğer 3B konusunda iş bakıyorsan bir iletişime geç benimle. tanerselvi@turk-model.com