Tanıt Kendini!Merhaba

Yeni Üyelerimizin kendilerini tanıttıkları tanışma alanı!

Moderatör: Moderatörler

Cevapla
Giano
Mesajlar: 8
Kayıt: 04 Ağu 2017, 18:48
Ad: Yiğit
Has thanked: 3 time
Been thanked: 11 time

Merhaba

Mesaj gönderen Giano »

Herkese selamlar,

İsmim Yiğit. Öncelikle tebrik ederim. Biraz da şaşkınım. SimracersTR'ye youtube'da rastladıktan sonra, Fırat isimli bir arkadaşımdan ekşisözlük vasıtasıyla site hakkında çok olumlu görüşler aldım. 2,5 yıldır iRacing'deyim. Amerikalı, Finli, Macar vs. arkadaşlardan kurulu bir endurance takımımız var. Açıkçası birkaç yıldır youtube'u Türkçe bile kullanmıyordum; genelde "yanlama" "trabzon-kars bmw" ve "otobüs" videoları görüyordum çünkü :)

iRacing'teki takvimim, çalışma hayatım (maalesef), yeni video editleme merakım ve bir simden diğerine geçiş kısıtlı zamanda zor olduğundan (diğer simlerde sadece hot lap atıyorum) pek fazla yarış yapamayabilirim. Ama denemek isterim. Ne var ki forumda aktif olabilir, ekipman, teorik olarak setup ve sim racing'le ilgili genel anlamda katkı verebilirim (diye düşünüyorum). Bu arada iRacing forumu yok; tek tük de olsa rastladığım insanlardan soru geliyor, iRacing'de aktif olan diğer arkadaşlar da oradan bilgi verseler iyi olabilir sanki. Ayrıca basındayım ve oyun sektörüyle de az birazyakınlığım var, şu an sim racing deyince bön bön bakıyorlar suratıma (zaten motorsporlarına da ilgi yok), ileride bir ilgi oluşursa haberdar ederim.

Son olarak taze bir youtube kanalım var; olabildiğince Türkçe içerik üretmede inat edeceğim. Eş dost ve tek kelime anlamamalarına rağmen takım arkadaşlarım bakıyor :) Son yaptığım video'nun linkini de iliştireyim:

http://www.youtube.com/watch?v=YyOQrO2rUrs

Şimdilik bu kadar. Gidip yarış takvimine, şampiyonalara, lisanslara ve haberlere bir göz gezdiriyorum. Foruma gün aşırı bakmaya çalışacağım.

Saygılar, sevgiler
coolTurk

Re: Merhaba

Mesaj gönderen coolTurk »

Aramıza hoşgeldin.Senden öğreneceğimiz çok şey olduğuna eminim.Akademi 5.sezonda senide görmek güzel olur
Nosdam
Mesajlar: 36
Kayıt: 15 Haz 2017, 20:20
Has thanked: 16 time
Been thanked: 6 time
Yaş: 43

Re: Merhaba

Mesaj gönderen Nosdam »

selamlar, videolarına göz attım hepsi de çok iyi idi. Umarım böyle devam edersin.
Kullanıcı avatarı
Frtsan
Eğitmen Pilot
Mesajlar: 299
Kayıt: 09 Oca 2017, 10:54
Ad: Fırat
Has thanked: 231 time
Been thanked: 282 time
Yaş: 36

Re: Merhaba

Mesaj gönderen Frtsan »

Hosgeldin aramiza. Ekipman seviyen gercekten inanilmaz. Tr de bu kadar iyi setup kuran az kisi var saniyorum. Genelde boyle setuplari yabancilarda goruyordum. Ilerde ekipmanlari gelistirme surecinde bilgilerinden yararlanmayi cok isterim.

Akademi ligi sali gunleri 30 turluk yarislar. Cok fazla zaman ayirmasan da yaris gunu aksam bir saatlik calismayla da keyifli mucadelelerin icinde olabilirsin. Bunun disinda special eventlerde kendine uyan yarislarda rekabet edebilirsin.

Iracingde surup buraya uye olan baska arkadaslarda var diye biliyorum.

Videolarini nereye ekleyebilecegin konusunda site yonetimi yardimci olacaktir. Egitim videolarin yeni baslayanlar icin iyi olacaktir. Yaris videolari da sim yarislarinda nasil davranmamiz gerektigiyle ilgili fikirler verebilir.

Gorusmek uzere
Giano
Mesajlar: 8
Kayıt: 04 Ağu 2017, 18:48
Ad: Yiğit
Has thanked: 3 time
Been thanked: 11 time

Re: Merhaba

Mesaj gönderen Giano »

Asıl benim sizden öğrenecek şeylerim var. AC ve Raceroom'da üç beş hotlap dışında hiçbir tecrübem yok :) Arkadaşım rica ettiğinden, yarın 6 Hours of Watkins Glen yapacağım. Bir de düzenli yarıştığım Kamel GT yarışları var. Ama en kısa zamanda uğramak istiyorum yanınıza. Düzenli olarak yer alabilmek için diğer taraftan feragat etmem gerekir; hani olur da bir sezon falan es geçmeye karar verirsem neden olmasın. Şimdilik birkaç akademi yarışı yapmaya çalışacağım.

TR'de direct drive olan birkaç kişi daha var (benim bildiğim). Hatta bir abide Bodnar var. Burada yardım edebileceğim nokta elimden geçen diğer direksiyonlar. Onlar hakkında az çok fikir verebilirim. Fark ne kadar, değer mi değmez mi gibi konularda. Hız anlamında bir şey fark etmiyor, onu söyleyeyim (Kendimden biliyorum). Belki pedallar istikrar anlamında daha çok fark ettirebilir; ama asıl iş herkesin hız algısında ve doğal becerisinde bitiyor. O yüzden bazı arkadaşlar fizik kurallarını bükerek saçma derecede hızlı olabiliyor.

Videolar da daha iyiye gidiyor. Devamı da gelecek.
Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 3337
Kayıt: 10 Mar 2016, 13:30
Ad: Mehmet
Has thanked: 215 time
Been thanked: 897 time
Yaş: 39
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

Re: Merhaba

Mesaj gönderen Aranel Ciryatan »

Yiğit aramıza hoş geldin. Aramızda senin gibi tecrübeli e-pilotları görmek gerçekten çok hoş. Eksisözlük'ten bahsetmişsin. bir entry falan mı var ben bulamadım ve merak ettim :D
The World is Mine!
Kullanıcı avatarı
Frtsan
Eğitmen Pilot
Mesajlar: 299
Kayıt: 09 Oca 2017, 10:54
Ad: Fırat
Has thanked: 231 time
Been thanked: 282 time
Yaş: 36

Re: Merhaba

Mesaj gönderen Frtsan »

https://eksisozluk.com/entry/66677435

Soyle bir entry girmis olabilirim;)
Kullanıcı avatarı
ZaferDerelioğlu
Mesajlar: 124
Kayıt: 07 Oca 2017, 14:26
Ad: Zafer
Konum: Muğla
Has thanked: 158 time
Been thanked: 64 time
Yaş: 38

Re: Merhaba

Mesaj gönderen ZaferDerelioğlu »

Öncelikle hoşgeldin Yiğit.. Iracing e yeni başlamış ve c class olmak üzere olan biri olarak görüş ve yardımlarını foruma katkını dört gözle bekliyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ResimResim
Giano
Mesajlar: 8
Kayıt: 04 Ağu 2017, 18:48
Ad: Yiğit
Has thanked: 3 time
Been thanked: 11 time

Re: Merhaba

Mesaj gönderen Giano »

ZaferDerelioğlu yazdı:Öncelikle hoşgeldin Yiğit.. Iracing e yeni başlamış ve c class olmak üzere olan biri olarak görüş ve yardımlarını foruma katkını dört gözle bekliyorum.


Arkadaşlık isteği yolladım. Zaten gayet iyi başlamışsın hızla yükselirsin. Lisansın çok da önemli değil; zaten herkes gibi A olacaksın zamanla. Hem hız, hem de otomobili pistte tutabilme anlamında becerini en fazla belli eden şey iRating. O da biraz subjektif, mesela GT otomobillerinde 2500 irating civarıyla yakınken, prototype ve klasik nissan gtp zx'te 3000 ve üzeri iRatingli adamlarla kafa kafayayım.

Her zaman süper hızlı, hatta saçma derecede hızlı adamlar olacaktır. Mesela adamın onboard turunu izliyorsun; en ufak bir düzeltme yok, sanki adam understeer ve oversteerden muaf. Sonra gidip gerçek bir tur izlediğinde, sürücünün devamlı küçük düzeltmeler yaptığını görüyorsun. Kısacası fizik kurallarını büken manyaklara çok takılma derim :) Ama 2000 rating üzerine çıktıktan sonra, katıldığın seriye bağlı olarak genelde temiz ve iyi sürücülere karşı yarışacaksın. Rekabet çok yüksek. Yapacağı sprint yarışı için gece gündüz online olan, haftada 500 tur atan adamlar var. Bir takıma girmek de iyidir; rekabet hem öğretici hem de zevkli olur. Ben 6 ay bir ara vermiştim mesela; benden daha yavaş olan arkadaşlar bana yetişmişti. Şimdi ben tekrar 0.2 - 0.3 kazandım.

Eğer temel seviyede İngilizce de problem değilse (yarış dili tek zaten, öyle ahım şahım bir şeye ihtiyacın yok), yabancılarla da iletişime geçmeni de öneririm. Mesela bizim takımdan bir arkadaş, Scott Speed'in rally-cross mühendisini tanıyor. Speed'le falan da yarıştı birkaç kez (iracing'de epey bir aktif ve emekli yarış sürücüsü var; Barrichello, Frank Biela, vs gibi.) Bu mühendis arkadaşı ona Audi R8 LMS GT3'nin customer takımlar için fabrikadan verilen el kitabının bir kopyasını attı. Kılavuzu alıyor, Motec açıyor ve telemetri ile referanslar üzerinden setup yapıyordu. Bu tip şeyleri seviyorsan kesinlikle farklı insanları tanımakta fayda var.
Kullanıcı avatarı
Boundless
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 1574
Kayıt: 16 Mar 2016, 17:56
Ad: Engin
Konum: istanbul
Has thanked: 631 time
Been thanked: 685 time
Yaş: 44
İletişim:

Re: Merhaba

Mesaj gönderen Boundless »

Aramıza hoşgeldin Elimizden geldiğince profesyonel ve zorlu yarışlar düzenlemeye çalışıyoruz sim olayında yaşadığımız yecrübelerden sonra ufak çaplı basit bir lisans sistemi oluşturduk ve tamamen temiz yarışa dayanıyor. Sim lerde hızdan çok temassız yarışlar bizim için daha değerli. Foruma üye olan çok farklı kitleden insan var herkesi bir araya getirmek ve düzenli yarışlar yapmak için yönetim ekibimizle birlikte gece gündüz fikir alışverişinde bulunup birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Birde bunun yanında kısıtlı vakitlerimize rağmen şampiyonalara katılıp neredeyse tüm yarışlara katılıyoruz. Mesela ben evliyim ve 1 yaşında oğlum var bir şekilde kendime bir boşluk yaratıp bu işlerle uğraşıyorum. Ufakta olsa kendine zaman ayırıp seninde yarışlara girmeni isteriz. Akademi ligi lisans almak siteye alışmak ve ilk tanışma için oldukça keyifli mini bir lig. tecrübeli ve hızlı arkadaşlarımızın olduğu gibi daha önce yanlamak ve konvoy dışında birşey yapmamış olan arkadaşlarımızında katıldığı bir lig oluyor ve sim yarış dinamiğini öğrenip sonrasında üst liglerde çok daha çekişmeli serilere katılabiliyorlar. Amaç birinci olmak değil temiz sürüp yarış çizgisini öğrenmek genel anlamıyla. 3 farklı araç ve 9 pist yanında birde canlı yayın gerçekten keyifli oluyor :)
Cevapla

“Tanıt Kendini!” sayfasına dön