1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

PCars Ceza Sistemi

Gönderilme zamanı: 22 Nis 2017, 06:25
gönderen Zin
Gelen istekler doğrultusunda, bundan sonra yapılacak olan tüm PCars Resmi yarışlarında kullanılmak üzere bir ceza sistemi getirtilecek.

Her ne kadar PCars'ın replay dosyası sağlıklı olmasa da üzerinde çalışacağız artık.

Şu an iki Taslak var uygulanabilecek, bunlar arasından seçim yapmanızı istiyoruz. En geç, 23 Nisan Pazar akşamı saat 23:59'a kadar oylarınızı kullanınız lütfen.

Birinci taslak:

Bu sistemdeki süreler oluşturalacak hakem heyetimizle tekrar revize edebilir. Belki biraz daha azaltılabilir. Sonrasında aynı kişi aynı cezayı yerse 2.seferde cezasını %20 fazlasını uygulamak. 3.de %30, 4. %40 gibi..
Resim

İkinci taslak: Ceza süreleri 5 ayrı şekilde kategorilendirilecek. 5.Derece en az, 1. Derece en ağır ceza olmak şeklinde. Hakemler pozisyonu inceleyip kanaat getirip aşağıdaki şekilde ceza uygulayacaklar.

Açıklama TS=Tur Süresi

5.Derece: TS/10 saniye ceza
4.Derece: TS/5 sn
3.Derece: TS/3 sn
2.Derece: TS/1
1.Derece: Diskalifiye

Örnek vermek gerekirse;

Ortalama tur süresi 1:30 atılan bir yarış için alınabilecek ceza süreleri:

5.Derece: 9sn
4.Derece: 18sn
3.Derece: 30sn
2.Derece: 90sn

Her iki taslak için de 3 kişilik hakem heyeti oluşturularak karar verilecektir. Hakemler daha sonra açıklanacaktır. Ayrıca ceza prosedürü ve uygulanması hakkında hangi taslak seçilirse daha detaylı bilgilendirme yapılacaktır.

Re: PCars Ceza Sistemi

Gönderilme zamanı: 22 Nis 2017, 14:34
gönderen ozkan_343
1. taslak daha profesyonel ancak şuanki pcars ekibi gereği bu kadar prof ve ayrıntılı bir ceza sistemine gerek görmüyorum kendi açımdan çünkü ekip yeteri kadar bilgili ve herkes ts içinde irtibat halinde ufak tefek olayları ts de konuşarakta halledebiliyoruz. yani geriye sadece çözülemeyen büyük etkileri olan kazalar kalıyor onlarıda daha basit olan 2. taslaktaki derecelendirmeyle cezalandırabiliriz bu tamamen benim görüşüm.

sonuç olarak her iki taslakta bizim faydamıza. 1. taslak kesinlikle bi kenara atılmasın ilerleyen zamanlarda ekip büyüdükçe o taslağada ihtiyacımız olacak. :)

Re: PCars Ceza Sistemi

Gönderilme zamanı: 22 Nis 2017, 14:47
gönderen schumacher
Özkan kardeşime katılıyorum ve ayrıca böyle bir oylama sunup bütün yarışçıların fikirlerini soran ve bizlere seçme şansı tanıyan @zin ve ekibine teşekkürler.