Special Events ⇒ 10-15 EKİM SILVERSTONE GT3 TİME ATTACK (SONUÇLAR)
Moderatör: Moderatörler
Re: 10-15 EKİM SILVERSTONE GT3 TİME ATTACK (GÜNCEL)
yeni nesil AMG yi seçtim checksum error yiyip duruyorum.
A F F A L T E R B A C H
- MUE
- Süper Moderatör
- Ad: Mehmet Uğur
- Has thanked: 690 time
- Been thanked: 292 time
- İletişim:
- Aranel Ciryatan
- Forum Yöneticisi
- Ad: Mehmet
- Has thanked: 217 time
- Been thanked: 903 time
- İletişim:
Arkadaslar checksum hatasini eve gecince halledicem.yine arabalar guncellenmis demek ki
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The World is Mine!
-BMW- © yazdı:Server bende gözükmüyor ?
server kilitli bu üstteki kırmızı şeritleri açarak arat gözükücekdir.

A F F A L T E R B A C H
- MUE
- Süper Moderatör
- Ad: Mehmet Uğur
- Has thanked: 690 time
- Been thanked: 292 time
- İletişim:
op7ic yazdı:-BMW- © yazdı:Server bende gözükmüyor ?
server kilitli bu üstteki kırmızı şeritleri açarak arat gözükücekdir.
Sanırım Red Pack'den dolayı gözükmemiş.
- Aranel Ciryatan
- Forum Yöneticisi
- Ad: Mehmet
- Has thanked: 217 time
- Been thanked: 903 time
- İletişim:
araçları güncelledim. tekrar test yapabilirsiniz.
The World is Mine!
- Painkiller.
- Ad: Arda
- Has thanked: 64 time
- Been thanked: 49 time
Öncelikle araçlarında setupları tam olarak çözemedim çünkü araçlar birbirine uymuyor.Her araca setup yapcam diye ugrasmakta simdilik zor cünkü bir aractaki ayar diğerinde calismiyor veya farklı ayarlamak gerekiyor. istediğim ayarlar olmadanda araçlarla hızlı tur atmak zor oluyor.
Mclaren 650s ve ferrari öne çıkıyor gibi. Özellikle mclaren virajları çok iyi ve hızlı alabiliyor. Ferrari ise virajlarda biraz hantal gibi.Ligimizin hızlı pilotları bu 2 aracı alırlarsa şampiyon olacaklarını düşünüyorum.
Bmw z4 ise kullanımı en rahat araç geldi bana. Düzgün ayarlarla 3 ,4 en hızlı araç olabilir
Bİrde mclaren mp4-12c var. Buda üste saydığım 2 araçla aynı statütde yer alır büyük ihtimal.
mercedeslere ısınamadım niyese.
Nissan gt-r zaman kaybı gibi.
ssg03 diye bir araç vardı sanırsam. Bu araca benzin dayanmıyor
Setuplarıma en düzgün tepki veren mclaren gibi. Diğerlerinde ne yapsam yapayım tur zamanlarımı pek geliştiremedim.
Mclaren 650s ve ferrari öne çıkıyor gibi. Özellikle mclaren virajları çok iyi ve hızlı alabiliyor. Ferrari ise virajlarda biraz hantal gibi.Ligimizin hızlı pilotları bu 2 aracı alırlarsa şampiyon olacaklarını düşünüyorum.
Bmw z4 ise kullanımı en rahat araç geldi bana. Düzgün ayarlarla 3 ,4 en hızlı araç olabilir
Bİrde mclaren mp4-12c var. Buda üste saydığım 2 araçla aynı statütde yer alır büyük ihtimal.
Setuplarıma en düzgün tepki veren mclaren gibi. Diğerlerinde ne yapsam yapayım tur zamanlarımı pek geliştiremedim.
- Taner
- Süper Moderatör
- Has thanked: 247 time
- Been thanked: 416 time
Painkiller. yazdı:Öncelikle araçlarında setupları tam olarak çözemedim çünkü araçlar birbirine uymuyor.Her araca setup yapcam diye ugrasmakta simdilik zor cünkü bir aractaki ayar diğerinde calismiyor veya farklı ayarlamak gerekiyor. istediğim ayarlar olmadanda araçlarla hızlı tur atmak zor oluyor.
Güzel ve özet ipuçları vermişsin kararsız pilotlar için. Bunun yanında bir kaç bir şey daha eklemek faydalı olabilir. Araçları ne kadar test ediyor olsakta en hızlı aracın ipi göğüsleyeceğini düşünmek pilotu yanılgıya düşürebilir. İki araç arasındaki 1 saniyeye kadar olan farklar geçiş yapmak için yeterli farklar değildir. Özellikle araç düzlükte güçlüyse ve öndeki araç düzgün bir çizgi ile savunma yapıyorsa o bir saniyelik fark hiç bir işe yaramaz. Bunu cebe koymak lazım. Bunun yanında yarış temposu dediğimiz bir olgu vardır. Yarış temposunu, mücadeleci tur zamanları ile hata yapmayacağınız bir setupla ortaya koyarsanız podyum kaçınılmaz olur.
Araçlardaki base setuplar ne kadar stabil gibi dursada pist üzerinden gelen datalar pek de öyle değil. Özellikle süspansiyon ayarları sil baştan yapılması lazım. Lastiklerin ısınması orta hamur lastiklerde bir sorun. Optimum seviyelerin altında kalıyor sıcaklık. Bu kadar değişkenin hepsini alt alta topladığınızda ortaya farklı sonuçlar çıkabilir. Benim tavsiyem tek bir araca karar verip üzerinde setup için yoğunlaşmak.
Liglerimiz yavaş yavaş sadece pilotaja bağlı olmaktan çıkıp teorik bilgiyi pratiğe dökme becerisini de bunun yanına eklemek zorunda kalacağımız bir seviyeye çıkıyor. Bu daha fazla pistte zaman geçirip, aracın tepkilerini istediğimiz bir ayara getirene kadar çalışmak anlamına geliyor. Belirli bir temel setup yaptıktan sonra pistten piste çok fazla değişiklik yapmadan yarışlar arası geçişler sağlanabilir. Ama işte öncelikle o optimum noktayı bulmak gerekli.