Tanıt Kendini!Merhabalar

Yeni Üyelerimizin kendilerini tanıttıkları tanışma alanı!

Moderatör: Moderatörler

Cevapla
Kullanıcı avatarı
RevHead
Mesajlar: 55
Kayıt: 19 Ara 2016, 22:22
Ad: Onur Şanal
Has thanked: 79 time
Been thanked: 28 time
Yaş: 31

Merhabalar

Mesaj gönderen RevHead »

Merhabalar,

Adım Onur Şanal. 1993 doğumluyum ve şu anda ODTÜ makine mühendisliğinde okuyorum (bi bitmedi). Kendimi bildim bileli motorsporlarına ilgiliyim ve bu ilgim okulumdaki motorsporları topluluğu ve karting takımında (ODTÜ MOST) 6 sene boyunca aktif görev almama ve birçok yerel karting turnuvasında başarı kazanmama sebep oldu. Fakat maddi sebeplerden dolayı sadece 1 kez prokart yarışına katılabildik. Onun dışında Ankaradaki kulüplerin düzenlediği offroad, ralli ve tırmanma yarışlarında kapalı park sorumlusundan başlayıp etap sorumlusuna kadar giden birçok görevim oldu (İnsan yarışamayınca haliyle işin içinde olmak için herşeyi yapıyor). Simülasyona yaklaşık 2 sene önce Gran Turismo 5 ile başladım ancak o zamanlar uzun bir süre direksiyon seti temin edemediğim için çok da parlak ilerlemedi benim için. Geçtiğimiz yaz işi daha ciddiye bindirmek için en gerçekçi yarış simülasyonlarını aradım ve Assetto Corsa'da karar kıldım. Tecrübesiz olduğum için araç ayarı konusunda kendimi geliştirmeye odaklandım şu sıralar ayrıca sıralama turlarında ayarlarım düzgün olduğu takdirde iyi zamanlar atabiliyorum ancak yarış sırasında çok istikrarlı süremiyorum, tur zamanlarım stabil olmuyor. Kısacası simülasyonda tecrübesizim. Her bulduğum fırsatta AC oynayıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum fakat çok zamanım olmuyor. Neyse fazla uzattım galiba :)

Ekipman olarak fren pedalına sertlik versin diye sıkıştırdığım bulaşık süngeri dışında hiçbir ekstrası olmayan Logitech DFGT kullanıyorum. Bilgisayarım da Asus N552vw (yarım saatte bir bir anlık lag oluyor packet loss'um yok sebebini çözemedim). Kulaklığım var ancak mikrofon olarak laptopun kendi mikrofonunu kullanıyorum. Newbie Cup'a katılabilseydim yeni bir kulaklık alacaktım ancak zamanlar uymadığı için katılamadım. İleride düzenlenecek her etkinlik için takipteyim :)

Saygılarımla,

Şanal
Kullanıcı avatarı
Boundless
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 1574
Kayıt: 16 Mar 2016, 17:56
Ad: Engin
Konum: istanbul
Has thanked: 631 time
Been thanked: 685 time
Yaş: 44
İletişim:

Re: Merhabalar

Mesaj gönderen Boundless »

Aramıza hoşgeldin Onur.
Yarışlarda devamlı olarak hot lop atıyormuş gibi değilde sanki ilk defa piste çıkıyormuş gibi gidersen hem daha stabil tur süreleri hemde yarışları kazasız bitirebilirsin. Antreman çok önemli piste çıktığın zaman çok hızlı değil stabil sürersen zaten tur sürelerin kendiliğinden iyi yerlere gelmeye başlar. Önemli olan sabır, pisti iyi öğrenmek ve yarıştığın aracı tanımak. Bunlar tamam olduktan sonra rahatça 2 saatlik yarışlar çıkartabilirsin vede daha fazla keyif almaya başlarsın.

Cumartesi günü lisanssız yarışa senide bekliyoruz.
Kullanıcı avatarı
ahmetis
Mesajlar: 227
Kayıt: 25 Haz 2016, 16:18
Ad: Ahmet Demircan
Has thanked: 27 time
Been thanked: 172 time

Re: Merhabalar

Mesaj gönderen ahmetis »

Merhabalar öncelikle hoşgeldiniz.Geçen yapılan ODTU MOST Dostluk Kupasında ben de vardım.Eminim bu ortamda kendinizi daha da geliştirirsiniz.DFGT başlangıç için gayet iyidir ancak eminim sizi bu kesmeyecek.Malum prokarttan biliyorsunuzdur motorsporları oldukça pahalı olduğu kadar bu simracing ekipmanları için de geçerli :D maalesef gönül ister herkes fanatec, osw sistemlerle takılsın ama Türkiye şartlarında bu gerçekten zor oluyor.Tecrübeniz arttıkça 30dakikalık sprint tipi yarışları geçtim 6-10 saatlik endurance yarışlarında bile yarıştığınızı göreceksiniz.Assetto Corsa dışında iracing, rfactor 2, raceroom gibi simlere de göz atabilirsiniz gerçekten ilerlemenize fayda sağlayacaktır.İyi eğlenceler.
Kullanıcı avatarı
MUE
Süper Moderatör
Mesajlar: 850
Kayıt: 15 Mar 2016, 14:35
Ad: Mehmet Uğur
Has thanked: 690 time
Been thanked: 292 time
Yaş: 27
İletişim:

Re: Merhabalar

Mesaj gönderen MUE »

Aramıza hoşgeldin.
Önceden tahmin edebildiğiniz ve edemediğiniz şeyler vardır. O tahmin edemediğiniz en tehlikeli şeylerdir.
Never Ever Stop Dreaming
/MEHMETUGURE

Kullanıcı avatarı
RevHead
Mesajlar: 55
Kayıt: 19 Ara 2016, 22:22
Ad: Onur Şanal
Has thanked: 79 time
Been thanked: 28 time
Yaş: 31

Re: Merhabalar

Mesaj gönderen RevHead »

Hoşbulduk.

Doğrudur neredeyse her turumu biraz hotlapmişçesine atıyorum. Kariyer modunu yarıda bırakmıştım onlinedan önce orada biraz daha tecrübe kazansam daha iyi olacak. Cumartesi günkü yarışa da zaman bulabilirsem ve yeterince antrenman yapabilirsem katılmayı düşünüyorum.

rfactor2 yi bir ara denemek isterim açıkçası ama oynamaya pek zaman bulamadığım için AC'ya kendimi odaklayacağım. 15inçlik ekrandan oynuyorum sandalyem tekerlekli arada kayıyor vs ama şimdilik yeterli zevki alıyorum :) Geliştiğimi hissettiğimde daha iyi ekipmanlar edinebilirim belki ama daha çok zamanı var gibi duruyor. Temennim dediğiniz gibi uzun süreli yarışlarda yarışabilecek kapasiteye gelmek.
Kullanıcı avatarı
macityusuff
Mesajlar: 88
Kayıt: 04 Eyl 2016, 13:48
Ad: Yusuf Macit
Has thanked: 31 time
Been thanked: 39 time
Yaş: 30

Re: Merhabalar

Mesaj gönderen macityusuff »

Hoşgeldiniz. Pistlerde karşılaşmak dileğiyle, sağlıcakla.
Lost But Won
Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 3337
Kayıt: 10 Mar 2016, 13:30
Ad: Mehmet
Has thanked: 215 time
Been thanked: 897 time
Yaş: 39
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

Re: Merhabalar

Mesaj gönderen Aranel Ciryatan »

Aramıza hoş geldin Onur.
The World is Mine!
Kullanıcı avatarı
RevHead
Mesajlar: 55
Kayıt: 19 Ara 2016, 22:22
Ad: Onur Şanal
Has thanked: 79 time
Been thanked: 28 time
Yaş: 31

Re: Merhabalar

Mesaj gönderen RevHead »

Hoşbulduk, teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
op7ic
Mesajlar: 208
Kayıt: 08 Eyl 2016, 04:10
Has thanked: 181 time
Been thanked: 94 time

Re: Merhabalar

Mesaj gönderen op7ic »

RevHead yazdı:Merhabalar,

şu anda ODTÜ makine mühendisliğinde okuyorum (bi bitmedi).


Makina hakkında okuduğum birçok şeye rağmen zaman bulman bile olağanüstü olmuş. üstelik ODTU gibi bir okulda okuyorsun. Otomotiv Mühendisi arkadaşım bile zaman bulamadığını belirtmişti. Makinada ki yüksek matematik yüzünden bölüm değiştireni bile duymuştum.. DFGT sana yeter fakat araç bakımından elbette gerçek kart sürüşüyle tepki beklememek lazım. Araç ayarlama ise deneme yanılma yöntemi ile oluyor malesef buda zaman isteyen bir eylem ayrıca aracın tepkilerini similatörde sadece direksiyonla ölçebileceğini düşünürsek kaliteli bir set gerekirdiğini düşünebilir. bol başarılar tahmin ediyorum ki Makine bitince sende bir FANATEC setini rahatlıkla alabileceksin.
A F F A L T E R B A C H
Cevapla

“Tanıt Kendini!” sayfasına dön