Special EventsGT-3 Monza özel etkinliği 20-10-2016 Perşembe

Moderatör: Moderatörler

Kullanıcı avatarı
adnaneren1977
Ad: Adnan Eren
Has thanked: 68 time
Been thanked: 82 time
İletişim:

Re: GT-3 Monza özel etkinliği 20-10-2016 Perşembe

Mesaj gönderen adnaneren1977 »

Boundless yazdı:Adnan serveri yalama yaptın olum gir çık gir çık

HAKLISINDA GİREN BENDİM AMA ÇIKAN BEN DEĞİLDİM :mrgreen:ÇIKARTILIYORDUM. ÇIKARTANI Bİ YAKALASAM :D
Kullanıcı avatarı
diabolus79
Süper Moderatör
Has thanked: 82 time
Been thanked: 102 time

Mesaj gönderen diabolus79 »

Aranel Ciryatan yazdı:Erşan DTM sonrası kesinlikle keyifli olacak. Bildiğin arabayı sürmekten zevk alıyorum. Gerçi aldığım 2 sağlam ceza beni bitirsede yinede çok eğlendim :D

Evet yahu, geçen gün bi DTM'le turlayayım dedim buz üstünde gitmeye uğraşıyormuşuz aylardır, katılım da daha iyi ve sürekli olursa nefis olur.

AlperAkbilgi yazdı:Abi kusura bakma frenlemelerim dengesizdi sana da istemeden arkadan carptim. Umarim yarisini ciddi olcude etkilememistir.

Yok ya olur o kadar, adı üstünde test yarışı.
Kullanıcı avatarı
adnaneren1977
Ad: Adnan Eren
Has thanked: 68 time
Been thanked: 82 time
İletişim:

Mesaj gönderen adnaneren1977 »

diabolus79 yazdı:
Aranel Ciryatan yazdı:Erşan DTM sonrası kesinlikle keyifli olacak. Bildiğin arabayı sürmekten zevk alıyorum. Gerçi aldığım 2 sağlam ceza beni bitirsede yinede çok eğlendim :D

Evet yahu, geçen gün bi DTM'le turlayayım dedim buz üstünde gitmeye uğraşıyormuşuz aylardır, katılım da daha iyi ve sürekli olursa nefis olur.

AYNEN KATILIYORUM DTM İLE GÖRÜŞÜNE.İKİMİZİNDE SPİN STİLİ AYNI :mrgreen:
Cetmen
Ad: Hüseyin çetmen
Has thanked: 16 time
Been thanked: 5 time

Mesaj gönderen Cetmen »

Tüm katılanlardan özür dilerim başta yusuf macit olmak üzere başta çok büyük bi hatamdan dolayı arkadan vurdum ve diğer arkadaşlarlada tur bindirmede tecrübesizliğimden dolayı sıkıntı yaşadım bir iki defa
Kullanıcı avatarı
Boundless
Forum Yöneticisi
Ad: Engin
Has thanked: 630 time
Been thanked: 685 time
İletişim:

Mesaj gönderen Boundless »

Çok keyif aldım ilk 18 tur kanat kırıktı araba çok savruldu yaklaşık 2dk süren pit sonrası güzel bir çıkış yakaladım Erşşanla çok güzel geçişlerimiz oldu birbirimizi çok proftu gerçekten son viraj benzin bitti ama gayet keyifliydi genelde teşekkür ederiz. Ufak temaslar oldu ama bir iki test yarışı daha yaparsak onlarda düzelir heralde yeni arkadaşlarada tecrübe oldu canı tebrik ederim güzel yarış çıkardı Eminide tebrik ederim Serkan'ı söylemeye gerek yok zaten tebrikler. :)
Kullanıcı avatarı
Taner
Süper Moderatör
Has thanked: 247 time
Been thanked: 416 time

Mesaj gönderen Taner »

Testlere başladığımdan beri bir türlü araca alışamadım. Aslında GT konusunda çok tecrübeli biriyim ama nedense bu araçla tutturamadım. Uzun süre test yaptım, bir yerlerde bir şeyler eksik, henüz çözemedim. İlk turların birinde Özkan'la yaşadığım temas sonucu spin attım Lesmo'da. Araca düzgün manevra yaptırıp döndürmeye çalışırken arka paket yetişti ve bam bam bam! Tank gibi ezdiler sanırım :D Sonrasında da devam etmek hiç içimden gelmedi. Test yarışı olduğunu bildiğim için de bıraktım.
Genel olarak söylemek gerekirse kalabalık bir yarıştı. Herkes dikkat etmeye çalışsa da bir takım kazalar oldu. Bunlardan herkes dersini çıkarıp sezona daha hazırlıklı girecektir diye umuyorum. Start konusunda mutlaka bir şeyler yapılmalı AC'da. Böyle saçma sapan start olmaz; gaza bas sonuna kadar, kırmızılar sönünce bire tak devam; aptalca. Buna bir çare bulunmalı. Kontrol pilotta olmalı ve debriyajla kalkacak biçimde bir start yapılmalı.
Malum bu bir balayı gecesiydi Blancpain GT serisi için. Dolayısıyla yeni bir araç heyecanıyla grid tam doluydu. Bunun tam yansımasını sezon yarışlarında da görmeliyiz. Tabii ki hayatımız önce gelir. Kimimizin iş ya da ev saati uymayabilir. Bunun için özellikle optimum derecede uygun saatleri yakalamaya çalışıyoruz.
Bu arada RFactor 2 bölümüde de yavaş yavaş ısınma turlarına başlayacağız. V8, Clio, vs. gibi serilerde ufak ufak turlamalar başlayacak. Bunu da buradan biraz reklam yapmakta bir sakınca görmüyorum. :)
Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
Ad: Mehmet
Has thanked: 217 time
Been thanked: 903 time
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

Mesaj gönderen Aranel Ciryatan »

"Start konusunda mutlaka bir şeyler yapılmalı AC'da. Böyle saçma sapan start olmaz; gaza bas sonuna kadar, kırmızılar sönünce bire tak devam; aptalca. Buna bir çare bulunmalı. Kontrol pilotta olmalı ve debriyajla kalkacak biçimde bir start yapılmalı."

@Taner bunun ayarı var. Hatta otomatik ceza kesiyor. İsterseniz böyle ayarlarım.
The World is Mine!
knkrtl
Ad: knkrtl
Has thanked: 2 time
Been thanked: 2 time

Mesaj gönderen knkrtl »

sizle beraber ilk yarışımdı, geniş katılımlı ve keyifli geçti, katılan herkesi tebrik ederim, ilk 3'ü ayrıca tebrik ederim,
hem sizle hem de assetto'da ilk yarış olması nedeniyle ilk hedefim güvenli sürüş ve finish görmekti, startta yer kaybetme pahasına da olsa yavaş ve sakin kalıp yarış temposunun oturmasını bekledim, sonra da zaten kazalar ve hatalar sonucunda üst orta sıralara tırmandım, antremanlarda 1:50.xxx'lerdeydim ama yarışta bir türlü 1:52.xxx altına düşemedim tabi bunda güvenli sürüşün de etkisi var, hatta bazen abartıp frenleri erken yaptım o ara Numan'dan bir sitem geldi ama neyse ki dikkatliydi ve kazasız geçtik.
GT3 serileri her zaman çok keyiflidir gerçekten, iracing Blancpain yarışlarında da uygulanan 2 önerim var, lisans sınırı nedeniyle ben katılamayacak olsam da belki siz deneyip uygularsınız.

birincisi herkesin zorunlu en az 1 pit stop yapacağı şekilde yakıt sınırlaması koymak, 60 dakikalık bir yarışta pit stop stratejisinin önemi olacaktır mutlaka,
ikincisi de Rolling start. ilk viraj kaosunu belki biraz engelleyebilir. (bundan tam emin değilim, siz şimdiye kadar daha tecrübelisiniz kendi aranızda, belki de tam tersi daha büyük karambol olabilir:)
Kullanıcı avatarı
Taner
Süper Moderatör
Has thanked: 247 time
Been thanked: 416 time

Mesaj gönderen Taner »

knkrtl yazdı: iracing Blancpain yarışlarında da uygulanan 2 önerim var, lisans sınırı nedeniyle ben katılamayacak olsam da belki siz deneyip uygularsınız.
birincisi herkesin zorunlu en az 1 pit stop yapacağı şekilde yakıt sınırlaması koymak, 60 dakikalık bir yarışta pit stop stratejisinin önemi olacaktır mutlaka,
ikincisi de Rolling start. ilk viraj kaosunu belki biraz engelleyebilir. (bundan tam emin değilim, siz şimdiye kadar daha tecrübelisiniz kendi aranızda, belki de tam tersi daha büyük karambol olabilir:)

Pitstop zorunluluğunu düşündük ama açıkçası çok cazip durmuyor. Çünkü esneklik sağlamıyor taktiksel anlamda. Zorunlu olmadığı zaman pilot yıpranmış lastikler ya da tazeler arasında bir taktik belirleyebiliyor. Buradaki bu ince taktik bazen sonucu oldukça etkiliyor. Bu yüzden şimdilik bu konuda bir zorunluluk yok.
Hareketli başlangıcı DTM liginde uyguluyoruz. Uygulamada başlarda sıkıntı çıkmış olsa bile sonrasında zamanla oturdu. Sürüş güvenliği de belirli bir seviyeye taşındı. WTCC liginde sabit başlangıç yapıyoruz ve oldukça keyifli çekişmeler oluyor başlangıçta. Pilotların çevresinde yarışanlara daha duyarlı hale geldiği aşikar. Bu yüzden sabit başlangıç uygulamakta bir sorun görmüyoruz artık. Dayanıklılık yarışları hariç, muhtemelen sprint yarışların bir çoğunda sabit başlatma uygulanacak. Ama zamanla oluşacak tabloda tabii ki kurallar da değişebilir.
Burada herkesin düşüncelerini öğrenip en optimum seviyede sorunsuz bir lig organizasyonu yapmak için çaba sarfetmeye devam edeceğiz. Çekinmeden düşüncelerinizi yazmanız bizim işlerimizi daha kolay hale getirebilir. Tavsiyelerin için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
MUE
Süper Moderatör
Ad: Mehmet Uğur
Has thanked: 690 time
Been thanked: 292 time
İletişim:

Mesaj gönderen MUE »

Aranel Ciryatan yazdı:"Start konusunda mutlaka bir şeyler yapılmalı AC'da. Böyle saçma sapan start olmaz; gaza bas sonuna kadar, kırmızılar sönünce bire tak devam; aptalca. Buna bir çare bulunmalı. Kontrol pilotta olmalı ve debriyajla kalkacak biçimde bir start yapılmalı."

@Taner bunun ayarı var. Hatta otomatik ceza kesiyor. İsterseniz böyle ayarlarım.

Onun var olduğunu bilmiyordum. Serverın birine girdim start verilecek ışıklar yandı. Rpm'i ayarladım vites'e basmaya başladım. Tam bir atarken araç hareket etti :D Pite attı :D Zamanla alışılacak bir durum.
Önceden tahmin edebildiğiniz ve edemediğiniz şeyler vardır. O tahmin edemediğiniz en tehlikeli şeylerdir.
Never Ever Stop Dreaming
/MEHMETUGURE

“Special Events” sayfasına dön