Duyurular ve Site HaberleriYeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Sim Racers Türkiye hakkındaki bilgileri bu bölümden takip edebilirsiniz.

Moderatör: Moderatörler

Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 3331
Kayıt: 10 Mar 2016, 13:30
Ad: Mehmet
Has thanked: 215 time
Been thanked: 897 time
Yaş: 39
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

Yeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Mesaj gönderen Aranel Ciryatan »

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık olarak 3 yıldır sizleri istediğiniz liglerde yarıştırmaya çalışıyoruz ve sizlerin fikirlerini alıyoruz. Buna rağmen maalesef liglerin sonlarına doğru mutlaka devamsızlık problemleri yaşıyoruz. Bu platform kurulduğundan beri amacı kaliteli bir yarış ortamı sunmak ve sizleri yarışmak istediğiniz platform ve araçlar ile yarıştırmak. 2019-2020 sezonuna artık hazırlanmaya başladığımız bu dönemde yine sizlerin değerli fikirlerini almak istiyoruz. Bu başlık altında basit bir şekilde hangi platformda hangi araç serisi ile yarışmak istediğinizi belirtmenizi rica ederiz.

Geleneksel olarak düzenlediğimiz aşağıdaki liglerimiz 2019-2020 sezonunda takvimimizde olacaktır. Bunlar haricinde önerilerinizi bekliyoruz.
RaceRoom WTCR 2019 - 2020
RaceRoom DTM92 (Yaz dönemi ligi)
The World is Mine!
Semih Çelik
Mesajlar: 5
Kayıt: 25 Eyl 2018, 20:29
Ad: Semih Çelik
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 time

Re: Yeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Mesaj gönderen Semih Çelik »

Rfactor2 -Gt3
Kullanıcı avatarı
AirborneTR
Mesajlar: 168
Kayıt: 08 Eyl 2017, 11:26
Ad: Levent
Has thanked: 103 time
Been thanked: 67 time

Re: Yeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Mesaj gönderen AirborneTR »

Bence lig multiclass olmamalı. Katılım çokluğu ve daha çok mücadele için tek sınıf araç olmalı diye düşünüyorum. Belki bir fikir olarak, multiclass olacaksa da, katılımı daha da artırmak için GT3+GT4 gibi bişey yapılabilir. Lisansı olanlar GT3'e katılır. Lisansı olmadığı için lige katılamayacak çaylaklar/akademi sürücülerine GT4 sınıfı ile katılma şansı verilebilir.

Platform olarak tercihim AC, veya ACC. Seri GT3.
Kullanıcı avatarı
mcemin
Mesajlar: 51
Kayıt: 05 Kas 2018, 17:13
Ad: Mehmet Emin
Konum: Kocaeli
Has thanked: 43 time
Been thanked: 27 time
Yaş: 38

Re: Yeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Mesaj gönderen mcemin »

DTM 92 ligi her ne kadar geleneksel hale gelmiş olsa da daha modern DTM araçlarını sürmek benim için daha keyifli. Steam üzerinden DTM 2013, 2014 ve 2015 sezon paketleri uygun fiyata satın alınabiliyor. Bu paketlerde hem araçlar hem de o sezona ait tüm pistler bulunuyor. Yani uygun fiyata alınabilen modern DTM sezon paketleri ile bir lig düzenlenirse daha keyifli olabilir.

DTM haricinde yine steam üzerinden sezona ait araç ve pistlerin bulunduğu ADAC GT 2014 ligi de olabilir. Katılımın arttırılmasına yönelik olarak yönetim bir istisna sunup bronz dahil lisans sahibi herkesin GT3 sınıf kullanmasına müsade edebilir.

Hatırlarsanız bir kaç ay önce GT3 SPA özel etkinliği düzenlenmişti ve devam eden Maserati ve DTM92 den çok daha fazla katılım olmuştu. Ben dahil bir çoğumuz GT3 sınıf araç sürmeyi seviyoruz diye düşünüyorum.

Son olarak da; biz ne dersek diyelim burada en önemli şey yarışmaktan keyif almaktır. Normalde ne DTM92 araçlarını ne de Maserati yi alıp da sürmem. Aklıma gelmez ve çok da keyif aldığım araçlar değiller. Fakat önemli olarak yarışmak deyip iş güç çoluk çocuğa rağmen yarışların çoğuna da katıldım. Beklentimizin altında sonuçlar aldığımızda sezondan kopmayalım. Bir kişi şampiyon olur diğerleri yarıştığı ile kalır. Yarışmaktan keyif aldığımız için burdayız. O yüzden sadece yarışalım :)
berbat88
Mesajlar: 20
Kayıt: 18 Ağu 2018, 17:47
Ad: Berat Küçük
Has thanked: 4 time
Been thanked: 2 time

Re: Yeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Mesaj gönderen berbat88 »

Hiç bir single seater turnuvası olmaması üzdü, belki AC'de Tatuus, veya bir başka simde F1 gibi veya da LMP tipi araçlarla bişeyler yapılsa güzel olurdu. Örneğin ayda bir adet endurance tipi bir şeyler de renk katar.
Kullanıcı avatarı
racer_arc
Mesajlar: 58
Kayıt: 21 Ağu 2018, 14:02
Ad: Ali Çağlar
Konum: İzmir
Has thanked: 57 time
Been thanked: 19 time
Yaş: 48
İletişim:

Re: Yeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Mesaj gönderen racer_arc »

Raceroom GT3 - ACC - Tabiki DTM 2016 ve Mehmet Altın Lisans yarışları lütfen ( Tek yarış olabilir ) ( Lig olması şart değil ama altın olmanın ayrıcalığını hissetmek gerekiyor bence ) emeğinize sağlık
En son racer_arc tarafından 23 Eyl 2019, 22:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Aranel Ciryatan
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 3331
Kayıt: 10 Mar 2016, 13:30
Ad: Mehmet
Has thanked: 215 time
Been thanked: 897 time
Yaş: 39
İletişim:
Aranel Ciryatan’s avatar
Loading…

Re: Yeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Mesaj gönderen Aranel Ciryatan »

Arkadaşlar yorumları okuyorum hani belli etmek için yazayım dedim. ACC hedeflerimiz arasında ama hala result yok bu gerçekten çok büyük sıkıntı onu çözersem açıkçası GT3 yapmak istiyorum ACC'de.
The World is Mine!
MassaMan
Mesajlar: 25
Kayıt: 08 Ara 2018, 23:18
Ad: Emir Tanyol Kar
Has thanked: 22 time
Been thanked: 3 time

Re: Yeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Mesaj gönderen MassaMan »

GT3 hepimizin yarışmaktan zevk aldığı inanılmaz bir seri oluyor aslında ama ben nedense F3 tarzı bir seride mücadele etsek mi diye düşünüyorum. Ayrıca devamlılık açısından bazı şeyler bulmalıyız. Sezon sonuna doğru 4-5 kişiye kadar düşüyoruz. Bir de daha uzun yarış süresi ve mümkünse zorunlu pit yapılabilecek yarışlar da olsa hiç fena olmaz :)
Kullanıcı avatarı
FurkanOzcan
Mesajlar: 373
Kayıt: 11 Ağu 2016, 15:13
Ad: Furkan Özcan
Konum: Eskişehir
Has thanked: 228 time
Been thanked: 251 time
Yaş: 29
İletişim:

Re: Yeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Mesaj gönderen FurkanOzcan »

Gönül ister ki F2004, olmadı Tatuus FA01 ligi yapalım ama bizim topluluğumuz open-wheel sevmiyor. GT3 genel tercih olacaktır.

rFactor 2'de yapılacaksa cidden kendini ispat etmiş modlar kullanılmalı. Bathurst, Sao Paulo, Suzuka (Matsusaka 2015 diye geçen), Zandvoort, Silverstone, Oulton Park, Watkins Glen, Road Atlanta, Road America ve İstanbul Park gibi bir turnuva yapılabilir. Bridgehampton da benim jokerim, mükemmel bir yapısı var ama biraz old-school kalabilir GT3 ve benzeri araçlar için. Gerekirse parasını verip Sebring, Le Mans, Imola toplarına da girebiliriz ama katılım azalabilir böyle yaparsak. Lütfen bu önerilerimi de düşünün. Araç olarak GT3 klasmanının haricinde GTE araçlarıyla multi-class olmayacak şekilde herkes aynı klasmanda yarışacak şekilde de bir lig düzenlenebilir. Bunun haricinde McLaren Senna GTR da aklımızın bir köşesinde dursun.

Assetto Corsa'da önerim ise tek marka kupası. Tuttu mu çok tutuyor. Porsche 911 GT3 Cup, Mazda MX-5 Cup (buna katılım acayip fazla olur), MC12 GT1, Huracan Super Trofeo gibi araçlar var elimizde. Keza başka bir uzun soluklu GT3 ligi de gider burada. Pist olarak ise orijinal pistlere bağlı kalmamız gerektiğini düşünüyorum.

Önerilerim bunlardı. Özellikle mod macerasından uzak durma ya da kullanmak durumundaysak cidden güvenilir pistler ve araçlar olması konusuna odaklanmalıyız. Tur sayısı sınırını kaldırıp tur süresi limitini korumalıyız (104% bunun kabul edilir sınırıdır bence). Tüm bunlarla beraber elimizde devam ettirilebilir ve katılımı yüksek bir turnuva olmuş olur.
Kullanıcı avatarı
Gabriel
Mesajlar: 67
Kayıt: 21 Ağu 2017, 23:09
Ad: Gabriel Bonacina
Has thanked: 10 time
Been thanked: 16 time
Yaş: 30

Re: Yeni Sezon Hazırlıklarına Artık Start Verelim!

Mesaj gönderen Gabriel »

Acc de Tek marka kupası porsche cup aracıyla yapılabilir. Açık lastik kimse zaten yarışmak istemiyor anladığımız kadarıyla.Asettonun eskisinden yenisine doğru geçiş apmamız gerektiğini düşünüyorum fizik motoru daha oturaklı ve daha gelişmiş sunucu tarafında ki ve sürerken ki buglar patchlendik ten sonra tabiki de.
Cevapla

“Duyurular ve Site Haberleri” sayfasına dön