Kendi Yaptıklarınız / Do it your self (D.I.Y)Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Bu Bölümdeki uygulamalar üyelerin kendi sorumluluğundadır. SimRacersTR sorumlu tutulamaz.

Moderatör: Moderatörler

Ahmet Turp
Mesajlar: 37
Kayıt: 14 Mar 2017, 16:09
Ad: Ahmet Turp
Has thanked: 20 time
Been thanked: 54 time

Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Mesaj gönderen Ahmet Turp »

Resim

Fren dengesi, çekiş kontrolü, ABS kontrolü, pit hız limitleyici, DRS, KERS derken atanacak tuş kalmadığı için LED Display'i değiştirip delta'nızı kontrol edemiyor musunuz? Vah vah... Belki de kolayca yapabileceğiniz bir USB Buton Kutusu ile bu büyük derdinizden kurtulabilirsiniz!

Bazı videolarda görüp özenirdim, sonunda kendim yapıp memnun kalınca sizlerle de paylaşmaya karar verdim. Kendi kutumu tamamladığım için, sıfırdan başlayıp "şunu şunu alın, buraya bunu takın" şeklinde adım adım anlatamayacağım maalesef. İşin zor kısmı olan bu adımlar için öncelikle aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Bu başlığın amacı daha çok soru-cevap şeklinde, tecrübelerimi paylaştığım bir yazı olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=UsSUUdw4bTY

Her hangi bir sorunuz olursa yazmaktan çekinmeyin. Özel mesaj olarak da atabilirsiniz ama bu başlığın altına yazmak, o sorunun cevabını arayan başka bir arkadaşa da yardımcı olabilir. Eğer kutu yaparsanız, bir fotoğrafını koymayı unutmayın :)

- Neden ihtiyacım var?
İhtiyacınız tamamen size kalmış. Bazı Fanatec marka ürünlerde ve G29'da atanabilir tuş sayısı az ve yarış esnasında girişte de belirttiğim bazı ayarları değiştirme ihtiyacı olabiliyor. Fazladan butonlarla bu problemi çözebilirsiniz.

- Nelere ihtiyacınız var?
Türkçe karşılıklarını tam olarak bilemediğim için bazı kısımlar İngilizce kaldı, kusura bakmayın. Bazı Türk e-ticaret sitelerinde de İngilizce arattığımda da bu isimlerle geçtiğini gördüm. Başlıklara (mavi linkler) tıklayarak örnek ürünlere ulaşabilirsiniz.

Vereceğim linkler tamamen örnek amaçlıdır. Herhangi bir reklam vb. yapmıyorum. Alacağınız ürünün satıcıdan kaynaklı vb. sebeplerle elinize ulaşmaması, çalışmaması kendi sorumluluğunuzdadır. Bunu belirtmek zorunda hissettim :)

USB Buton Kontrolörü (Zero Delay USB Encoder):
Normal kullandığımız gamepad, joystick vb. tak-çalıştır cihazlar gibi bir parça bu. Bilgisayarımıza taktığımızda, bilgisayarımız bunu yeni bir kontrolör olarak tanıyacak. Bu kontrolör 12 adet atanabilir tuş ve 4 adet yön tuşu içeriyor. Yani toplamda 16 adet atanabilir tuşumuz oluyor. Ancak bazı simülasyonlarda bahsettiğim 4 yön tuşunu sadece "bakış" ve menülerde gezme (yukarı-aşağı-sağ-sol) fonksiyonlarına atayabiliyorsunuz (örn. Assetto Corsa). Bazı simülasyonlarda ise istediğiniz fonksiyona atayabiliyorsunuz (örn. Euro Truck Simulator 2). Butona bağlayacağımız kablolarla birlikte geliyor ürün.

Push Button'lar:
Büyük buton
Küçük buton
Bu butonlar gamepad'lerdeki ve G27 üzerindeki butonlar gibi, basıldığı zaman aktif olan buton tipleridir.

Bir de küçük push button'lar var. Diğer butonları kutuya sığdıramadığım için küçüklerden de aldım. Güzel durdu, çeşitlilik kattı.

Toggle Switch'ler:

Buraya dikkat. Bu switch'lerin bir kaç tipi var ve ihtiyacınıza göre karar vermelisiniz. Tipleri elimden geldiğince açıklayacağım:
ON-OFF Switch: Yukarı kaldırıldığında sinyali gönderir, aşağı indirildiğinde sinyali keser.
ON-OFF-ON Switch: Yukarı kaldırıldığında sinyali gönderir, ortaya indirildiğinde sinyali keser, aşağı indirildiğinde tekrar sinyali gönderir. Yani bunu kullanırsanız USB Buton Kontrolörünüzden 2 atanabilir tuş kullanırsınız. Örneğin fren dengesini öne-arkaya dağıtmak için aynı toggle switch'i kullanabilirsiniz.

Bir de yaylı-yaysız olayları var. Bunlar da "momentary" ve "maintained" şeklinde geçiyor Aliexpress'te:
Yaylı (momentary) switch: Yukarı kaldırdığınızda, ilk pozisyonuna geri döner. Push button gibi. Ben kendi buton kutumda ON-OFF-ON momentary (yaylı) switch'ler kullanıyorum.
Yaysız (maintained) switch: Evinizde ışıkları yakarken kullandığınız düğmeler gibi, bastığınızda o pozisyonda kalan switch'lerdir. Açık pozisyonda kaldığı sürece sinyali göndermeye devam eder (push button'da tuşa basılı tutmak gibi).

Büyük Toggle Switch:
Bunu çok kullanmıyorum aslında, görsel olarak iyi dursun diye taktım :) ON-OFF maintained (yaysız) switch kullanıyorum.

Plastik kutu:
Bulmakta zorlandığım bir ürün oldu. "Arduino proje kutusu" şeklinde arayabilirsiniz. İnce bir tahta da olabilir belki. Bir sonraki başlıkta biraz daha detaylı anlatacağım.

Karbon Folyo:
Kutu üzerine karbon fiber benzeri sticker yapıştırdım. Bu ürünü de "karbon fiber sticker" olarak n11, GittiGidiyor'da bulabilirsiniz. Bayağı büyükçe geliyor, keserek birden fazla kullanabilirsiniz. Yapıştırmadan önce kutunun üzerinin tertemiz ve kuru olduğuna dikkat edin aksi halde çabucak sökülür. Ben kutuyu deldikten sonra sticker'ı uyguladım. Maket bıçağı yardımıyla deliklerin olduğu kısımlardan dikkatlice sticker'ı da kestim.

Diğer araçlar:
Tornavida, matkap ve çeşitli kalınlıkta matkap uçları (plastik kutuyu delmek için), lehim araçları (kontrolör kablolarını butonlara bağlamak için), makas veya maket bıçağı.

Ben ürünlerin bir kısmını Ali Express'ten, bir kısmını da direnc.net, n11, GittiGidiyor benzeri sitelerden satın aldım.

- Nasıl bir dizayna ihtiyaç duyduğunuzu belirleyin:
Kutu üzerinde kaç butona/switch'e ihtiyacınız var? Buton diziliminiz nasıl olacak? Ben başlamadan önce yabancı bir forumda bulduğum bir görseli değiştirerek aşağıdaki gibi bir görsel hazırladım. Böyle bir görsel hazırlamanızda fayda var. Kağıda çizerek de hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınızı belirlerken, kontrolördeki atanabilir buton limitini unutmayın. ON-OFF-ON toggle switch 1 adet ise, 2 fonksiyonu olduğu için onu 2 butonmuş gibi sayacaksınız, bu da önemli. ON-OFF toggle switch ise 1 buton tabii.

Resim

Örneğin benim dizilimim şu şekilde. Parantez içindeki bilgiler USB kontrolörden kaç adet harcadığı yazıyor:
1 büyük ON-OFF switch (1)
2 küçük ON-OFF-ON switch (2x2 = 4)
6 büyük push button (1x6 = 6)
5 küçük push button (1x5 = 5)

Kutu delinirken hata kabul etmediği için, tasarımınızı ilk önce karton üzerinde yapın. Kartonu kutunuzun ön yüzünün boyutunda kesip delerek, butonları üzerine monte edin.

Buton aralıklarını hesaplarken, kutunun iç kısmını da hesaba katın; butonların arkası ön tarafından büyük olabiliyor ve deldikten sonra butonun arka kısmının aslında vida deliğine denk geldiği için yerine oturmamasını istemezsiniz.

Butonların deliklerini matkapla açarken ÇOK DİKKATLİ OLUN! Kendinizi yaralamayın. Kutuyu -varsa- mengene ile sabitleyin. Yoksa birisinden, deldiğiniz kısmın uzak ucundan sıkıca tutmasını isteyin. Yavaş yavaş delin, aceleye gerek yok. Butonunuza uygun kalınlıkta matkap ucu kullandığınıza emin olun. Delikleri açtıktan sonra kenar kısmındaki "çapakları" makas ya da maket bıçağıyla temizleyin.

Çeşitli dizaynlara göz atmak isterseniz Derek Speare Designs isimli web sitesini öneririm. Oradaki ürünlere bakarak da bir fikir edinebilirsiniz.

- Kaç para tutar?
Yukarıda paylaştığım benim dizilimime göre tutarlar aşağıdaki şekilde. Kendi diziliminize ve satın aldığınız dükkana göre bu tutarın değişebileceğini unutmayın. Butonların bozuk çıkma olasılığına karşın 1'er tane fazla alabilirsiniz, ben herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ali Express'ten alırken ürünleri aynı satıcıdan almanız -varsa- kargo ücretini düşürecektir.

1 USB Controller: 6.44 dolar (yaklaşık 24 TL)
1 büyük toggle switch: 1.60 dolar (yaklaşık 6 TL)
2 küçük toggle switch: 2 x 4 TL = 8 TL
6 büyük push button: 6 x 1,75 TL = 10,5 TL
5 küçük push button: 5 x 1,05 TL = 5,25 TL
1 plastik kutu: 11,65 TL
Karbon fiber sticker (opsiyonel): 17 TL

Kabaca hesaplarsak 80-85 TL gibi bir fiyata geliyor kargolar dahil olmadan.

- Buton atama:
Kutuyu hazırladıktan sonra USB'den bağlayın. Herhangi bir gamepad gibi tanınacak. Oyuna girdiğinizde ise tıpkı direksiyona tuş atar gibi, fonksiyonu seçip, Buton Kutusu üzerinden bir tuşa basacaksınız.

Burada çok sevdiğim başka bir özellik daha devreye giriyor. Windows'ta kullandığınız klavye kısayollarını da buton kutusuna atayabilirsiniz. Yani sesi azaltıp yükseltme (örn. Fonksiyon tuşu + F2) , Discord'da klavye tuşuna basarak konuşma vb., hızlı chat mesajları gibi işlemleri yapabilirsiniz. Bunun için ben Antimicro yazılımını kullanıyorum. Ücretsiz bir yazılım ve kullanımı oldukça basit. Şu linkten indirebilirsiniz: https://github.com/AntiMicro/antimicro/releases

Şöyle bir konu da var: Mesela direksiyon ve buton kutusu takılı halde tuş atamalarını yaptınız. Her şey güzel çalışıyor. Oyundan çıktınız, buton kutusunu usb'den çıkardınız ve sadece direksiyon takılı kaldı. Oyuna tekrar girdiğinizde ikisinin takılı olduğu profili kullanamıyorsunuz. O direksiyona tek başına yeni bir profil tanımlamanız gerekli. Ancak buton kontrolörü tekrar takıp oyuna girdiğinizde ayarları en baştan yapmanıza gerek yok. Tekrar önceki ayarınızla kullanmaya devam edebilirsiniz.

- Hangi sim'leri destekliyor?
Aşağıdaki sim'lerde test ettim ve çalıştığını gördüm. Ancak yazının başlarında da belirttiğim gibi, kontrolördeki 4 adet yön tuşu (yukarı-aşağı-sağ-sol) sadece bakış fonksiyonu amaçlı çalışıyor. Yukarıda belirttiğim Antimicro yazılımı ile o yön tuşlarına klavye tuşu atayıp, bu problemden de kurtulabilirsiniz. Eğer kendiniz test etmek istiyorsanız, bir USB gamepad'iniz varsa direksiyonla birlikte onu da takın ve yukarıdaki "Buton Atama" başlığındaki işlemleri uygulayın. Eğer çalışıyorsa, USB Buton Kontrolörünüz de çalışacaktır yüksek ihtimalle.
* Assetto Corsa (4 yön tuşu sadece bakış fonksiyonuna atanabiliyor)
* Race Room Racing Experience
* Dirt Rally
* Euro Truck Simulator 2
* Race07 ve GTR Evolution
* Elite Dangerous (yarış sim'lerinden daha faydalı olduğu anlar oluyor)
* OMSI 2 (kapıları açmak ayrı bir zevkli :) )

- Kendim yapmadan parasını verip satın alsam?
Derek Speare Designs gibi web sitelerinde satılıyor ancak bu ürünler Türkiye'ye gönderim yapıyor mu hiç bir bilgim yok. Ayrıca 100-150 dolar gibi kazandığımıza kıyasla oldukça fazla paralara satılıyorlar.

Kısaca şu bilgileri de vereyim:
- Lehimlemeden önce buton kutusunu bilgisayarınıza bağlayıp tek tek her pin'in ve buton/switch'lerinizin çalıştığını kontrol edebilirsiniz (Denetim Masası>Aygıtlar ve Yazıcılar>USB Generic Joystick'e sağ tık>Oyun Kumandası Ayarları). Kontrolörün kenarından plastik kısımlardan tutun, ne olur ne olmaz. Siz çarpılmazsınız ama vücudunuzdaki küçük akımlar ürünü -çok ihtimal vermesem de- bozabilir.
- Toggle switch'leri bağlamak, üreticisine göre değişiklik gösteriyor. Örneğin bendeki ON-OFF-ON switch'te 6 ayak vardı. Sizin alacağınızda belki 3 tane olur. Onları deneyerek bulabilirsiniz. Deneme yanılma yaparak nasıl çalıştığını bulabilirsiniz, bozulmaz. Elektriği ileten kablosuydu, toprak kablosuydu falan açıklayacak hiç bir bilgim yok gerçekten. Deneye deneye buldum :)
- Renkli post-it'lerin yapışkan taraflarını keserek, kutunuzun üzerine butonun fonksiyonunu açıklayan metin yazabilirsiniz. (Işıklar için Lights, Çekiş Kontrolü için TC+ / TC- gibi)
- Kutuyu sabitleyerek kullanmak önemli. Ben henüz sabitlemedim ve kullanırken zorlanıyorum. Özellikle switch'leri yarış esnasında kullanmak imkansız gibi. Bu yüzden kutuya fazladan bir kaç delik açmak gerekebilir. Henüz bu adımı ben de tamamlayamadım nereye sabitleyeceğime karar veremediğim için.
- USB Buton Kontrolörünün ışıklı olan versiyonları da var. Bunların üzerinde 2'şer pin yerine 3'er pin bulunuyor. Doğal olarak bu da ışıklı butonlar kullanmanızı gerektiriyor. Bu işlem fiyatı da önemli ölçüde artırıyor. Bütçesi olan arkadaşlar bu yöntemi de deneyebilir. Aliexpress'te tüm parçalar mevcut.
- Kontrolörle eksik kablo gelirse (bana fazlası bile geldi) benzer başka bir tel kablo kullanabilirsiniz. Kutu içerisi dar olacağından bu kabloları kesebilirsiniz videodaki gibi (ben kesmedim). Kabloları lehimledikten sonra "elektrik bandı" dediğimiz siyah bant ile kutuda uygun bir yere bantlarsanız, sonradan kutuyu sabitlemek için delik açmanız gerektiğinde kablolara hasar vermeden delmeniz kolaylaşacaktır.
- Push button'ların tümü için tek renk de kullanmayın, her buton için farklı renk de kullanmayın. 1 satır mavi / 1 satır siyah ya da 3 sütun kırmızı / 2 sütun beyaz şeklinde gruplamayı tercih edin. Paylaştığım görsellerde görebilirsiniz. Baktığınızda ayırt edici olsun. Tümünü siyah kullandığınızı düşünün; yarış esnasında "ortada soldan üçüncü buton Fren Dengesi artırma" diye hatırlamak zorunda kalacaksınız. Bunun yerine örneğin o satırda sadece 2 beyaz buton kullanıp bunlara biri fren dengesini öne diğerini arkaya verecek şekilde atamak yarış konsantrasyonunuzu bozmayacaktır.
- Butonları kontrolöre bağlarken sırayla bağlayın. Aksi halde oyun ayarlarında bir buton "Button 1" olarak görünürken bir sağındaki "Button 8" olursa karışıklık yaşarsınız.
- Sticker kullanıyorsanız butonları monte esnasında sıkarken dikkat edin. Ben etmemiştim ve bir kaç butonun etrafında yamuldu sticker. Sticker'ın ömrü de ne kadar olur bilemiyorum. Değiştirmesi zor olabilir :)
- "16 buton bana yetmez, daha fazlası lazım" diyorsanız Arduino ile programlanabilir buton kutuları da internette mevcut. Ancak onlar çok daha büyük çaba istiyor. Fikir olması açısından şu videoya göz atabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=Z7Sc4MJ8RPM
- Bütün bu yaptıklarınız sizi her yarışta birinciliğe taşımayacak :) Ama yarış esnasında maksimum kontrol/konforu sağlamak için faydalı olacaktır. Ayrıca kendi yaptığınız bir ürünü kullanmanın keyfi ayrı. Meraklı dost/akrabalarınızın "bu ne lan??" sorularına havalı cevaplar da verebilirsiniz :)

Bitirmeden önce, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak. Logitech Driving Force GT'de kırmızı renkli, sınırsız dönebilen bir daire buton vardı. Onun için hangi tip butonu alabilirim? Bulabildiklerim hep sınırlı dönüyor (ses açma tuşlarında 0'dan 100'e gibi). Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Umarım faydalı olmuştur. İyi yarışlar!
En son Ahmet Turp tarafından 17 Ara 2019, 16:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
degerli
Mesajlar: 7
Kayıt: 05 Eki 2017, 18:43
Has thanked: 2 time

Re: Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Mesaj gönderen degerli »

Önce emeğinize sağlık,sonra da bizlerle bunu paylaştığın için teşekkürler.

https://www.pacificmotors.com/auto-part ... c117-b250/

Yukarı linkdeki ürün tam olarak aradığın olmayabilir ancak belki fikir verebilir diye paylaşıyorum.
A Smooth Sea Never Made a Skilled Sailor !
Kullanıcı avatarı
Zin
Mesajlar: 584
Kayıt: 27 Kas 2016, 20:19
Ad: Hakan
Konum: Muğla
Has thanked: 267 time
Been thanked: 622 time
Yaş: 51
İletişim:

Re: Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Mesaj gönderen Zin »

Bunu sticky yapalım. Çok güzel bir paylaşım. Teşekkürler


Sent from my iPhone using Tapatalk
Resim
Windows 10 / Intel Core i5 2500 @ 3.30GHz / MSI Z68MA-G43 / BenQ XL2410T / NVIDIA GeForce GTX 470 / Logitech Driving Force GT
Kullanıcı avatarı
SonSamsunlu
Mesajlar: 8
Kayıt: 14 Tem 2017, 11:01
Ad: Furkan
Konum: Samsun
Has thanked: 2 time
Been thanked: 1 time
İletişim:

Re: Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Mesaj gönderen SonSamsunlu »

Merhabalar USB Kontrolcüsü yerine bir gamepadi söküp yapsak olur mu? Söküp voltmetre ile denediğimde geribildirim aldım. Sadece tuşla basmak yerine iki kablo bağlamayı bunları tuşa bağlamayı düşünüyorum. Bu arada plastik kutu ve tuşlar direnç net adresinde var. Toplayacak arkadaşlara öneri.

Video için de ayrıca teşekkürler. Başarılı bir çalışma olmuş. Keyifli sürüşler :)
Resim
Ahmet Turp
Mesajlar: 37
Kayıt: 14 Mar 2017, 16:09
Ad: Ahmet Turp
Has thanked: 20 time
Been thanked: 54 time

Re: Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Mesaj gönderen Ahmet Turp »

SonSamsunlu yazdı:Merhabalar USB Kontrolcüsü yerine bir gamepadi söküp yapsak olur mu? Söküp voltmetre ile denediğimde geribildirim aldım. Sadece tuşla basmak yerine iki kablo bağlamayı bunları tuşa bağlamayı düşünüyorum. Bu arada plastik kutu ve tuşlar direnç net adresinde var. Toplayacak arkadaşlara öneri.

Video için de ayrıca teşekkürler. Başarılı bir çalışma olmuş. Keyifli sürüşler :)

Selamlar. Beğenmene sevindim :) Gamepad'in board'una nasıl lehimlenir bir bilgim yok, ama çok büyük ihtimalle olur. Gamepad takılıyken, direksiyona ve gamepad'e tuş atayabiliyorsan oluyor demektir. İşin aslı, şekle önem vermiyorsan kutu haline getirmeden normal gamepad halinde de kullanabilirsin :)
Şu kısmı pek anlayamadım: "Sadece tuşla basmak yerine iki kablo bağlamayı bunları tuşa bağlamayı düşünüyorum".
Kullanıcı avatarı
00009masak
Mesajlar: 1
Kayıt: 18 Kas 2018, 16:04
Ad: MERT
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 time
Yaş: 23

Re: Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Mesaj gönderen 00009masak »

Arkadaş çok güzel anlatmış teşekkür ederim
Bende bu şekilde kendime bir tane yapmıştım simülasyon oyunlarında kullanıyodum
sonra geliştirdim fotoğrafları şöyle bırakıyorum örnek olarak bakarsınız.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Sonra dedim böyle kötü çok boş gözüküyo biraz daha geliştirdim
biraz ışık ve karbon fiber daha güzel gözükmesini sağladı

Resim
Resim

Bunları bize yapmamızı sağlayan küçük alet de bu
ADI: USB ENCODER
Resim

Herkeze tavsiye ederim Ankarada yapacaklar buttonları ve switch leri
ulus konya sokak çerkez elektronikten rahatça bulabilirler her türlüsü var.
Şimdiden kolay gelsin...
vsRize
Mesajlar: 1
Kayıt: 07 Oca 2019, 18:14
Ad: vsRizee

Re: Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Mesaj gönderen vsRize »

Ben Basit Bir şey Yapıcam Örneğin 8 Tuşlu Veya Daha Fazla. Gamepad İle Olurmu Kabloları Lehimlesem Ama Gamepad Kablolarını Nereye Lehimleyeceğimi Bilmiyorum :/
Birde Gamepad İlla Joystick li Olmak Zorunda mıdır ? Lehim Yerlerinin Sıralamsı Varsa Atabilirmisiniz? :?: :?:
Ahmet Turp
Mesajlar: 37
Kayıt: 14 Mar 2017, 16:09
Ad: Ahmet Turp
Has thanked: 20 time
Been thanked: 54 time

Re: Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Mesaj gönderen Ahmet Turp »

vsRize yazdı:Ben Basit Bir şey Yapıcam Örneğin 8 Tuşlu Veya Daha Fazla. Gamepad İle Olurmu Kabloları Lehimlesem Ama Gamepad Kablolarını Nereye Lehimleyeceğimi Bilmiyorum :/
Birde Gamepad İlla Joystick li Olmak Zorunda mıdır ? Lehim Yerlerinin Sıralamsı Varsa Atabilirmisiniz? :?: :?:

Selam,
Gamepad'e lehimleme hakkında bilgim yoktu ancak aşağıdaki videoyu buldum. Videoda 5:10'dan itibaren bakarsanız, tuşun olduğu kısmı kazıyarak 2 adet kablo lehimliyor. Hassasiyet istiyor gibi görünüyor:)

Joystick olması gerekmiyor. Gamepad de aynı işlevi görür.

https://youtu.be/uGgkce-ysRE?t=310
emregs190530
Mesajlar: 1
Kayıt: 07 Oca 2019, 12:53
Ad: Emre
Has thanked: 1 time

Re: Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Mesaj gönderen emregs190530 »

00009masak arkadaşın paylaştığı sondan 2. ve 3.resimde ki ledleri usb encodere bağlantısını nasıl yapmış acaba? Birde düğmeye basınca mı yanıyor?
Kullanıcı avatarı
SonSamsunlu
Mesajlar: 8
Kayıt: 14 Tem 2017, 11:01
Ad: Furkan
Konum: Samsun
Has thanked: 2 time
Been thanked: 1 time
İletişim:

Re: Kendin Yap - USB Buton Kutusu / DIY USB Button Box

Mesaj gönderen SonSamsunlu »

Resim
Resim

Bir buton kutusu da benden gelsin :) Kapasitemi görmek adına ucuz bir oyun kolu ile basit bir buton kutusu yaptım. USB Encoder yolda :D

Buton kutusunun detaylarını bloğumda ki yazıda anlattım: USB Buton Kutusu Yapımı

Ahmet Turp yazdı:Selamlar. Beğenmene sevindim :) Gamepad'in board'una nasıl lehimlenir bir bilgim yok, ama çok büyük ihtimalle olur. Gamepad takılıyken, direksiyona ve gamepad'e tuş atayabiliyorsan oluyor demektir. İşin aslı, şekle önem vermiyorsan kutu haline getirmeden normal gamepad halinde de kullanabilirsin :)
Şu kısmı pek anlayamadım: "Sadece tuşla basmak yerine iki kablo bağlamayı bunları tuşa bağlamayı düşünüyorum".


Demek istediğim ikinci görselde. Oyun kolundaki tuşlarla basarak temas ettirdiğimiz yerlere kablo lehimleyerek yaptım (:
Resim
Cevapla

“Kendi Yaptıklarınız / Do it your self (D.I.Y)” sayfasına dön